A jesteś pewny że to są Altumy? Możesz dać ich zdjęcie wyraźne?
Kiedyś na innym forum kolo się ze mną kłócił ze ma Altumy a jak się okazało to były zwykłe pasiaki Pterophyllum scalare.
yorki dobry jesteś w identyfikacji, moim zdaniem na pierwszy rzut oka na tych zdjęciach to widać że to ryby z rodzaju Pterophyllum.
A wiesz jak rozpoznać prawdziwe Altumy, od tak zwanych altum Peru sprzedawanych jako prawdziwe Altumy czyli zwykłych Pterophyllum scalare?
Panowie ja nie stwierdziłem że to Altumy nie są, zadałem tylko pytanie czy napewno są. A wiecie jakie cechy morfologiczne Jacques Pellegrin brał pod uwagę przy opisie tego gatunku ?
Pokolenie nie ma znaczenia, jeżeli to Altum to nie ważne czy odłów czy setne pokolenie, cechy morfologiczne pomocne w rozróżnieniu gatunku są takie same. Chyba że dojdzie do mieszania gatunków i podczas tego procesu powstanie hybryda.
yorki to tak jak z Twoimi "dyskami''
Ostatnio zmieniony 2012-02-24, 05:09 przez Drago, łącznie zmieniany 1 raz.
Drago pisze:A jesteś pewny że to są Altumy? Możesz dać ich zdjęcie wyraźne?
Kiedyś na innym forum kolo się ze mną kłócił ze ma Altumy a jak się okazało to były zwykłe pasiaki Pterophyllum scalare.
Kurcze, co tu dużo pisać. No po prostu piękne akwarium. Taki niby prosty roślinniak, ale jakże imponujący wielkością, kondycją roślin i ryb. Altumy rewelacyjne.
No aż się gęba sama