300 l [ROŚLINNE] Zafiry, mała fotorelacja.NOWE FOTKI
Masz rację,ammania jest zbyt potężna i nie pasuje mi jakoś,a bacopa jest,ale małe sadzonki,jak wybuja,to będzie jej dużo.Miałam z nią jedynie takie problemy,że masakrycznie dużo jej było i dlatego ją ciachnęłam gruntownie,zostawiając tylko z 2 łodygi,które już przeistoczyły się w większą ilość.Tą bacopę wycięłam też dlatego,bo już mi się znudził tamten aranż,wyleciało dużo anubiasów wraz z korzeniem i zrobiło się więcej miejsca na łodygowce i posadziłam tam rotalę indicę i to właśnie z rotalą miałam problem-chyba bacopa się zemściła i rzuciła klątwę na rotalkęnefrete1 pisze:No chyba masz rację, ammania jest w porównaniu z innymi roslinami trochę za bycza.
Ale tej bakopy trochę mi szkoda, bo uważam, ze dobrze wyglądała. Miałaś z nią jakieś problemy?

Nawożę solami,metodą EImat114 pisze:Ja pierdziuPowiedz mi czym Ty to nawozisz że to tak rośnie

Bardzo ładnie mi dziś też alatine buzuje,wgłębka-świetlista kula bąbli,kabomba jest cała obsypana małymi kuleczkami tlenu.. ale niestety wszystkie zdjęcia,które zrobię się nie nadają

Ostatnio zmieniony 2010-08-04, 21:40 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
To prawdaZafira pisze:ale niestety wszystkie zdjęcia,które zrobię się nie nadają

To też prawda.wwwampir pisze:Masz łapkę do roślin
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
no nie mogę. jak może w konkursie wygrać akwarium w którym z jednej strony widać wielkie rury filtra a z drugiej bezładna kupa zielska bez żadnego pomysłu :D
ja nie wklejam zdjęć swojego akwa bo chociaż wszystko mi rośnie to nie mam zmysłu artystycznego i nie potrafię tego ładnie i z gustem zaaranżować (jak np zafira). niestety w tej sprawie to jestem trochę jak ten "krytyk i eunuch" co z jednej są parafii, obaj wiedzą jak trzeba, żaden nie potrafi.
no ale widząc jak że konkrus wygrała ta bezładna kupa zielska + filtr to chyba w końcu się zdecyduję.
ja nie wklejam zdjęć swojego akwa bo chociaż wszystko mi rośnie to nie mam zmysłu artystycznego i nie potrafię tego ładnie i z gustem zaaranżować (jak np zafira). niestety w tej sprawie to jestem trochę jak ten "krytyk i eunuch" co z jednej są parafii, obaj wiedzą jak trzeba, żaden nie potrafi.
no ale widząc jak że konkrus wygrała ta bezładna kupa zielska + filtr to chyba w końcu się zdecyduję.
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Oprócz simulansów złapały się jeszcze do worka 2 drobnoustki obrzeżone i jeden smukleń pryskaczIncognito pisze:Akwarium nabrało życia? Podoba Ci się "efekt simulans" ? :P
Gratisy to drobnoustki chyba obrzeżone bądź backforda :)

Simulansy są u mnie kilka dni i efekt bardzo mi się podoba, już nawet pomijam bardzo ładne kolory tych ryb, ale są to rybki bardzo ruchliwe i nie są płochliwe.Pływają po całym akwarium, przy przedniej szybie pomykają sobie wesoło, niczego się nie boją.Jak się zbliżę do akwarium, to robi się pralka,nabierają tempa, bo chcą papu. Maculaty są raczej płochliwe i się chowają, natomiast simulansy wcale,a wcale. Bardzo fajne rybki i mają ciekawe usposobienie

Cały dzień śmigają jak na Duracelkach do 7 razy dłużej, nie chowają się.A maculaty dla odmiany są nieśmiałe i pokazują się tylko o określonych porach dnia, np. rano

Ostatnio zmieniony 2010-08-26, 22:12 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.