W jakich warunkach powinno się trzymać krewetki
nie no bez przesady, mały jest silny ale nie aż tak :)
więc tak, szkło zalać wodą, trochę żwiru, rogatka w kąt i zobaczymy jak będzie.
więc tak, szkło zalać wodą, trochę żwiru, rogatka w kąt i zobaczymy jak będzie.
Moja była Tanganika -
większego akwa nie będzie na pewno, a z tym zielskiem to spokojnie bo muszę te krewetki odłapać później bez większej dewastacji akwa 
a można coś bliżej na ten temat ?king pisze:filtr pod żwirowy może z kominkiem napędzanym powietrzem na tak małą kosteczkę
Ostatnio zmieniony 2009-10-03, 21:42 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była Tanganika -
no dobra, to z innej strony. Rozważam podłączenie filtracji po przez kubełek który mam w dużym zbiorniku.
Myślałem takim cienkim wężykiem od napowietrzania zrobić zassanie wody i wpiąć w wąż zasysający z dużego akwa, i tak samo z odpływem z filtra.
Więc akwaria były by podłączone do filtra równolegle. Czy takie coś ma jakieś wady ?
Jedyne co mnie zastanawia to to, że w obiegu będzie ta sama woda. W filtrze mam grys koralowy, który teoretycznie ma zatwardzać wodę i stabilizować pH. Czy to nie będzie przeszkodą ?
Myślałem takim cienkim wężykiem od napowietrzania zrobić zassanie wody i wpiąć w wąż zasysający z dużego akwa, i tak samo z odpływem z filtra.
Więc akwaria były by podłączone do filtra równolegle. Czy takie coś ma jakieś wady ?
Jedyne co mnie zastanawia to to, że w obiegu będzie ta sama woda. W filtrze mam grys koralowy, który teoretycznie ma zatwardzać wodę i stabilizować pH. Czy to nie będzie przeszkodą ?
Moja była Tanganika -
moze dojśc do tego że jakiś wężyk Ci sie zatka np zasysajacy z małego akwa a wylotowy bedzie nadal przelotowy i filtr nadal zasysając wode z głównego baniaka wypompuje ja do kreweci a co za tym idzie na podłoge.
w takim małym chyba najłatwiej zamontowac filtr gąbkowy albo jakiś kubełek skonstrułować ( ja tak zrobiłem :) )
w takim małym chyba najłatwiej zamontowac filtr gąbkowy albo jakiś kubełek skonstrułować ( ja tak zrobiłem :) )
W sumie racja, ale później wymyśliłem że wężyk nie może być cienki bo nie mam takiej redukcji z trójnika. Jeśli wstawię trójnik na wąż 16/12 to odejście jest też takim wężem więc on się raczej nie zapcha :), nawet krewetka przejdzie jak coś
Twoja propozycja: jakąś malutką głowicę i gąbkę założyć ? Jaką głowicę możecie polecić do tego celu ?
Twoja propozycja: jakąś malutką głowicę i gąbkę założyć ? Jaką głowicę możecie polecić do tego celu ?
Moja była Tanganika -