Klasyka muzyki
Klasyka muzyki
Linki do YT
eclipse , CN , diamond , learnig to fly
jak dla mnie to jest historia i teraz nie ma już nawet do czego porównać, szacun wielki
eclipse , CN , diamond , learnig to fly
jak dla mnie to jest historia i teraz nie ma już nawet do czego porównać, szacun wielki
Ostatnio zmieniony 2009-11-24, 10:16 przez cina, łącznie zmieniany 2 razy.
Moja była Tanganika -
-
zabapinkfloyd
- Kontakt:
Floydzi są do kitu :)
Słucham ich kilka lat z długą przerwą.
Mam wszystkie oficjalne wydawnictwa i nie tylko, koncerty na dvd też.
Nie wspomnę o solowych dziełach członków zespołu.
Cenie ich za pełen profesjonalizm, za to że potrafili na przełomie tych kilkudziesięciu lat nie zejść ze swojego wysokiego poziomu, który sami sobie wyznaczyli.
Zmienność ich muzyki mówi sama za siebie.
Nie jestem jakimś wielkim znawcą, jakiś czas temu starałem się wyłapywać same perełki, jakieś ok. 1000 płyt
Ogólnie lubię to co dobre: rock i jego odmiany, jazz, starą dobrą elektronikę.
pink floyd, yes, emerson like & palmer, eloy, genesis-mówię o tych płytach konkretnych, jethro tull, mahavishnu orchestra miles davis, tengerine dream, kraftwerk.
Nie będę się zagłębiał w konkretne płyty bo nie o to chodzi, wiadomo jedne są lepsze a drugie gorsze, muzyka na przełomie czasu trochę ewoluuje.
Wymieniłem tylko trochę żeby nie mieszać.
Czym jest muzyka ?
Ta dobra jest niczym - Guernica Pabla Picassa
Czym jest zespół Pink Floyd ?
Zdecydowanie najlepszą kapelą jaka kiedykolwiek była.
Dobre polskie zespoły ?
sbb, Czesław Niemen.
Z nowszych ?
riverside.
Czego żałuje ?
Że tam mało płyt przesłuchałem.
O czym marze ?
Milion płyt na półkach i dobry sprzęt.
Rada dla tych co chcą wpaść w sidła dźwięków
Unikać radia, chodzić do empiku i słuchać wszystko co na półkach, słuchać podpowiedzi od innych.
Mała podpowiedz
Wielka szóstka progresywnego rocka
Wielka szóstka progresywnego rocka - termin funkcjonujący w angielskojęzycznej literaturze dotyczącej rocka progresywnego. Używany jest na określenie sześciu zespołów rockowych grających rocka progresywnego, które (zdaniem autorów) wywarły największy wpływ na historię tego gatunku. Grupy te nie tylko odniosły olbrzymi sukces komercyjny i artystyczny oraz uzyskały status "grup kultowych", lecz przede wszystkim udowodniły, że muzyka rockowa jest gatunkiem, który spełniając funkcję rozrywkową może być także sztuką.
Do wielkiej szóstki należały (w porządku alfabetycznym):
Emerson, Lake and Palmer
Genesis
Jethro Tull
King Crimson
Pink Floyd
Yes.
Miłego słuchania :)
Słucham ich kilka lat z długą przerwą.
Mam wszystkie oficjalne wydawnictwa i nie tylko, koncerty na dvd też.
Nie wspomnę o solowych dziełach członków zespołu.
Cenie ich za pełen profesjonalizm, za to że potrafili na przełomie tych kilkudziesięciu lat nie zejść ze swojego wysokiego poziomu, który sami sobie wyznaczyli.
Zmienność ich muzyki mówi sama za siebie.
Nie jestem jakimś wielkim znawcą, jakiś czas temu starałem się wyłapywać same perełki, jakieś ok. 1000 płyt
Ogólnie lubię to co dobre: rock i jego odmiany, jazz, starą dobrą elektronikę.
pink floyd, yes, emerson like & palmer, eloy, genesis-mówię o tych płytach konkretnych, jethro tull, mahavishnu orchestra miles davis, tengerine dream, kraftwerk.
Nie będę się zagłębiał w konkretne płyty bo nie o to chodzi, wiadomo jedne są lepsze a drugie gorsze, muzyka na przełomie czasu trochę ewoluuje.
Wymieniłem tylko trochę żeby nie mieszać.
Czym jest muzyka ?
Ta dobra jest niczym - Guernica Pabla Picassa
Czym jest zespół Pink Floyd ?
Zdecydowanie najlepszą kapelą jaka kiedykolwiek była.
Dobre polskie zespoły ?
sbb, Czesław Niemen.
Z nowszych ?
riverside.
Czego żałuje ?
Że tam mało płyt przesłuchałem.
O czym marze ?
Milion płyt na półkach i dobry sprzęt.
Rada dla tych co chcą wpaść w sidła dźwięków
Unikać radia, chodzić do empiku i słuchać wszystko co na półkach, słuchać podpowiedzi od innych.
Mała podpowiedz
Wielka szóstka progresywnego rocka
Wielka szóstka progresywnego rocka - termin funkcjonujący w angielskojęzycznej literaturze dotyczącej rocka progresywnego. Używany jest na określenie sześciu zespołów rockowych grających rocka progresywnego, które (zdaniem autorów) wywarły największy wpływ na historię tego gatunku. Grupy te nie tylko odniosły olbrzymi sukces komercyjny i artystyczny oraz uzyskały status "grup kultowych", lecz przede wszystkim udowodniły, że muzyka rockowa jest gatunkiem, który spełniając funkcję rozrywkową może być także sztuką.
Do wielkiej szóstki należały (w porządku alfabetycznym):
Emerson, Lake and Palmer
Genesis
Jethro Tull
King Crimson
Pink Floyd
Yes.
Miłego słuchania :)
Ostatnio zmieniony 2009-11-01, 23:01 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
No z kapel które wymieniłeś to nie wszystkie przypadają mi do gustu. Brakuje mi tam Black Sabbath z Ozzym Osbornem, Led Zeppelin, Deep Purple
Moja była Tanganika -
-
zabapinkfloyd
- Kontakt:
Black Sabbath - za mocno dla mnie trochę graja - nie wypowiadam się bo mało ich słuchałem.
Led Zeppelin - tacy jacyś - słuchałem wszystko co wydali
Deep Purple - dobrzy ale monotonni - słuchałem wszystko co wydali i lubię ich słuchać.
Zespoły dobre, dobrze ze powstały i dały sporo frajdy swoim fanom.
Led Zeppelin - tacy jacyś - słuchałem wszystko co wydali
Deep Purple - dobrzy ale monotonni - słuchałem wszystko co wydali i lubię ich słuchać.
Zespoły dobre, dobrze ze powstały i dały sporo frajdy swoim fanom.
Ostatnio zmieniony 2009-11-02, 09:57 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 4 razy.
A, AC DC? Tez trochę monotonii, ale można posłuchać, chociaż jak Black Sabbath ci nie podchodzi to ACDC pewnie też nie 
Moja była Tanganika -
a oto jeden z kultowych kawałków AC DC
Droga na Hel
dobry kawałek do samochodu
Artur, a co do radia, to ja przeważnie słucham Programu 3 jeśli już słucham a tam baaardzo różną muzę grają.
I jeszcze jeden kawałek , mało znany ale stary i fajny. No i to , hymn zakładów pralniczych
A tu jeszcze staroć jakich mało.
I coś nowszego, Bruce jest super a ten kawałek z koncertu w RIO jest rewelacyjny dla mnie, w ogóle ten koncert jest super. UP THE IRONS.
Droga na Hel
dobry kawałek do samochodu
Artur, a co do radia, to ja przeważnie słucham Programu 3 jeśli już słucham a tam baaardzo różną muzę grają.
I jeszcze jeden kawałek , mało znany ale stary i fajny. No i to , hymn zakładów pralniczych
A tu jeszcze staroć jakich mało.
I coś nowszego, Bruce jest super a ten kawałek z koncertu w RIO jest rewelacyjny dla mnie, w ogóle ten koncert jest super. UP THE IRONS.
Ostatnio zmieniony 2009-11-02, 20:47 przez cina, łącznie zmieniany 4 razy.
Moja była Tanganika -
i nie zdążyłem dołożyć do poprzedniego posta, więc teraz coś z innej beczki, Sex Pistols, też legenda i grupa kultowa tylko dla niektórych słuchaczy
, akurat ten kawałek jest dość znany i wpadający w ucho.
Sporo różności podałem, ale wiem że jest to tylko dla wąskiej grupy ludzi muzyka. Nie odezwał się nikt kto by powiedział że dla niego nie ma tu nic ciekawego i wrzucił by linka do jakiegoś techno czy rapu. Dla mnie te gatunki nie istnieją, nie to że jestem nietolerancyjny, po prostu omijam je szerokim łukiem, nie lubię ich i tyle i nikt mnie nie zmusi do słuchania, tak jak ja nikomu nie narzucam swojej muzy
. Wrzuciłem co lubie i tyle
Sporo różności podałem, ale wiem że jest to tylko dla wąskiej grupy ludzi muzyka. Nie odezwał się nikt kto by powiedział że dla niego nie ma tu nic ciekawego i wrzucił by linka do jakiegoś techno czy rapu. Dla mnie te gatunki nie istnieją, nie to że jestem nietolerancyjny, po prostu omijam je szerokim łukiem, nie lubię ich i tyle i nikt mnie nie zmusi do słuchania, tak jak ja nikomu nie narzucam swojej muzy
Ostatnio zmieniony 2009-11-02, 22:13 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była Tanganika -
-
zabapinkfloyd
- Kontakt:
Z radiem miałem na myśli to, że jest to coś narzuconego.
acdc, niech pomyśle, jakiś czas temu słuchałem takiego polskiego zespołu który wykonywał ich kawałki, ponadto kumpel tego zawsze dużo słuchał lat temu 25, słucha zresztą do dziś.
Ja kiedyś też pośrednio musiałem słuchać, ale nie jestem ich fanem.
Sex Pistols mam kilka płyt i nawet jakiś czas temu słuchałem, można się naładować przy nich.
Kiedyś była nawet taka stacja radiowa co Floydów puszczała 24h/d, ale nie wiem czy jeszcze jest. http://www.shoutcast.com/
Teraz jakoś wole filmy oglądać niż słuchać muzyki, lepszy odlot mam.
acdc, niech pomyśle, jakiś czas temu słuchałem takiego polskiego zespołu który wykonywał ich kawałki, ponadto kumpel tego zawsze dużo słuchał lat temu 25, słucha zresztą do dziś.
Ja kiedyś też pośrednio musiałem słuchać, ale nie jestem ich fanem.
Sex Pistols mam kilka płyt i nawet jakiś czas temu słuchałem, można się naładować przy nich.
Kiedyś była nawet taka stacja radiowa co Floydów puszczała 24h/d, ale nie wiem czy jeszcze jest. http://www.shoutcast.com/
Teraz jakoś wole filmy oglądać niż słuchać muzyki, lepszy odlot mam.
Ostatnio zmieniony 2009-11-02, 23:36 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
zabapinkfloyd
- Kontakt:
- krzych0062
- andrzej_vader
W czasach zamierzchłych, mój znajomy był fanem BADŻI. I tak miał opisane wszystkie ponagrywane kasety. I uporczywie twierdził, że BUDGIE to zupełnie inna kapela
Moja muzyka? Hmm. Na pewno fan The Beatles, ale oprócz tego w zbiorach kilkaset róznych płyt, róznych wykonawców w tym duzo punka, szczególnie polskiego.
Generalnie moge słuchać wszystkiego... najwyzej przy czyms usnę
Moja muzyka? Hmm. Na pewno fan The Beatles, ale oprócz tego w zbiorach kilkaset róznych płyt, róznych wykonawców w tym duzo punka, szczególnie polskiego.
Generalnie moge słuchać wszystkiego... najwyzej przy czyms usnę
a może jakiś przykładzik ? np. Sedes ?andrzej_vader pisze:duzo punka, szczególnie polskiego.
Jakiś czas temu znalazłem na YT kapele ZACIER, nie jest to muzyka z moich czasów, może i była w tedy ale jakoś ja się nie interesowałem, całkiem ciekawa kapela
Moja była Tanganika -
- andrzej_vader
To ja wrzucę coś co uważam za klasykę
http://www.youtube.com/watch?v=ZGoOm3Uc5Ls
Do mnie tego typu muzyka dociera, może nie pobawimy się przy tym ale jak jestem sam to właśnie takie klasyki mi w głowie.
Trzeba odświeżyć temat
http://www.youtube.com/watch?v=ZGoOm3Uc5Ls
Do mnie tego typu muzyka dociera, może nie pobawimy się przy tym ale jak jestem sam to właśnie takie klasyki mi w głowie.
Trzeba odświeżyć temat
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.