Zbrojnik niebieski a piasek w akwarium.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hasky

Zbrojnik niebieski a piasek w akwarium.

Post autor: hasky »

Witam,
Od niedawna posiadam małe akwarium w którym wesoło rośnie narybek czerwieniaka dwuplamego. Zdjęcie oczywiście przedstawiam poniżej - akwarium po tygodniu od założenia.

Obrazek

Oczywiście po czasie zaczeły pojawiać się naloty na kamykach, szybach i roślinach. Powiedzcie mi kochani czy wpuszczenie tam zbrojnika w celu uporządkowania i zredukowania ilości nalotu ma sens i czy nie będzie to dla niego swoistą karą lub też skazaniem na smierć??

Dno jest piaszczyste i tego się najbardziej obawiam. Zbrojnik jest wielkości około 5 cm. Oczwiście po skończonej "robocie" przeniósł bym go spowrotem do ogólnego czyli po 2 czy trzech dniach.

Co o tym sądzicie?? jakieś doświadczenia w tym temacie ??
Jestem sobie luźny Janek, kiedyś miałem parkę brzanek ;)

furious tomash

Post autor: furious tomash »

jak utrzymujesz ten piach na boku akwarium ? fajny efekt :-P

sorry nie moglem sie powstrzymac :oops:

szyby wyczyść sam no a kamyki to (rzecz gustu) chyba fajnie wyglądają takie zielonkawe
Ostatnio zmieniony 2011-01-20, 18:55 przez furious tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
bla bla bla...

Awatar użytkownika
hasky

Post autor: hasky »

To moja tajna metoda Tomash :mrgreen: najpierw zalewam wodą, a później przekręcam na bok. Tak na serio to nie wiem zdjęcie było na boku zgrałem z iphona do kompa, odwróciłem, zapisałem wgrałem na imageshack i.......... dupa zdjęcie dalej leży.

Wracając do tematu... zielonkawe może i tak ale jak pojawiają się zielenice i okrzemki na kamykach to już mnie zaczyna drażnić.
Jestem sobie luźny Janek, kiedyś miałem parkę brzanek ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”