COŚ dziwnego w akwarium??
- michalpolak5
COŚ dziwnego w akwarium??
Witam. Mam problem mianowicie w akwariach pojawiło mi się jakieś dziwne stworzątko
Jest malutkie ok 2mm przezroczysto białe powłoczke ma chyba twardą bo jak zdejmę je z szyby i rozgniote w palcach to trzaska-strzela . Jest tego masa głównie po nocy jak zapale światło jest wszędzie na szybach na roślinach a póżniej znika prawie całkowicie.
Macie może jakieś pomysły co to może być ?? Przyniosłem to gówienko pewnie z żywym pokarmem z giełdy.
Jest malutkie ok 2mm przezroczysto białe powłoczke ma chyba twardą bo jak zdejmę je z szyby i rozgniote w palcach to trzaska-strzela . Jest tego masa głównie po nocy jak zapale światło jest wszędzie na szybach na roślinach a póżniej znika prawie całkowicie.
Macie może jakieś pomysły co to może być ?? Przyniosłem to gówienko pewnie z żywym pokarmem z giełdy.
- michalpolak5
raczej nie choć też tak myślałem nie jestem w stanie zrobić im nawet zdjęcia ale ślimaki mają raczej skorupke a to taki pancerz sa jak miniaturowe jajko na twardo przekrojone na pół. niewiem jak to opisać 
chyba znalazłem to Przytuliki -najbardziej podobne.
i moje kolejne pytanie jak się tego pozbyć ale bez chemii i bocji wspaniałej bo mam całą masę malutkich Ampullaria i tych nie chce stracić .
chyba znalazłem to Przytuliki -najbardziej podobne.
i moje kolejne pytanie jak się tego pozbyć ale bez chemii i bocji wspaniałej bo mam całą masę malutkich Ampullaria i tych nie chce stracić .
Ostatnio zmieniony 2011-03-11, 19:02 przez michalpolak5, łącznie zmieniany 1 raz.
- megalomaniacc
- Moderator
- michalpolak5
- megalomaniacc
- Moderator
- michalpolak5