Bojownik
Bojownik
Mam akwarium 20l (zwykłe proste-nie bombkę)mam w nim 1 młodego bojowniczka. Może to gupio zabrzmi, ale czuję, że on taki jest samotny, tak sobie pływa, stroszy się sam do siebie. Chciałabym mu dokupić jakąś rybkę. A może 1 samicę? Tylko znów słyszałam, że to grozi zamęczeniem. Proszę o porade.
Dodam tylko tyle, że jeśli samce(nawet obce sobie) będą długo mieszkać w boxach obok siebie będzie można je potem połączyć w jednym akwarium raczej bez strat. Sposób sprawdzony - swego czasu udało mi się tak połączyć 6 samców w 160l akwarium(do tego było tam z 15 samic).
Od razu mówię, że nie zawsze to się sprawdza bo niektóre bettasy są po prostu niereformowalnymi bandytami
Od razu mówię, że nie zawsze to się sprawdza bo niektóre bettasy są po prostu niereformowalnymi bandytami
lepsze to niż kubki...Gr4b3Q pisze:To ja się może podepnę pod temat żeby nie tworzyć nowego. Ostatnio przeszukując internet natknąłem się na takowe akwarium Obrazek i tutaj moje pytanie: jak w takim akwarium rozwiązany może być system filtracji wody? I czy taka hodowla ma sens w 54l zbiorniku podzielonym na pół ?
i tutaj moje pytanie: jak w takim akwarium rozwiązany może być system filtracji wody? I czy taka hodowla ma sens w 54l zbiorniku podzielonym na pół ?