Jaka obsada do 45l ?
Jaka obsada do 45l ?
witam wszystkich
Proszę o poradę, zrobiłam restart i na razie akwarium dojrzewa, potrzebuję nową obsadę i na pewno nie będą to gupiki, bo miałam je już wcześniej myślałam o takiej obsadzie:
-razbora galaxy
otoski bądź kiryski pigmeje
- bojownik
- platki
- ampularis i helenka
tylko nie wiem czy wszystkie te rybki i ile w sumie ma ich być wiem, że niektóre stadne ale czy mogą być razem ?
Proszę o poradę, zrobiłam restart i na razie akwarium dojrzewa, potrzebuję nową obsadę i na pewno nie będą to gupiki, bo miałam je już wcześniej myślałam o takiej obsadzie:
-razbora galaxy
otoski bądź kiryski pigmeje
- bojownik
- platki
- ampularis i helenka
tylko nie wiem czy wszystkie te rybki i ile w sumie ma ich być wiem, że niektóre stadne ale czy mogą być razem ?
tak właśnie myślałam nr. 1, ale czy bojownik nie będzie dokuczał galaxy ? Ślimaki już mam w drugim akwarium 24 l 2 ampularię i 1 helenkę tam w przyszłości bedą krewetki. a tak na marginesie 15 to nie za dużo ?
Ostatnio zmieniony 2011-05-05, 20:18 przez aneciacom, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja proponuję Amano, (moja dobrze współżyje z bojownikiem), Filtrującą lub szklistą.
Odpadają małe takie jak. red cherry, bo jesli chcesz miec tylko razbory to tak, ale jak bokowniczka to może je zjeść.
Odpadają małe takie jak. red cherry, bo jesli chcesz miec tylko razbory to tak, ale jak bokowniczka to może je zjeść.
Ostatnio zmieniony 2011-05-05, 21:40 przez Platka, łącznie zmieniany 1 raz.
ale krewetki bedę miała oddzielnie + ślimaki, może potem kilka gupików w 24l akwarium ale narazie to bedzie typowe krewetkarium tylko tak mi się przypomniało to akwa 24l nie ma pokrywy, więc chyba muszę sprawić sobie szybę bo będą wyskakiwać czy dobrze myślę?
Ostatnio zmieniony 2011-05-06, 18:01 przez aneciacom, łącznie zmieniany 1 raz.
a czy wiecie gdzie w Łodzi można kupić razbory galaxy? Bo w sklepie 10zł za rybkę
na giełdzie byłam nie ma... a czy mogę mieć razbory klinowe? Bardziej dostępne i tańsze, ale nie wiem czy nie za duże do mojego akwa?
Ostatnio zmieniony 2011-05-08, 17:26 przez aneciacom, łącznie zmieniany 1 raz.
- strzaalkaa
trzeba szukać, bo wiele jest rybek które pojawiają się tylko raz na jakiś czas. Ale jak się bardzo chce i jest cierpliwym to można "upolować"
A co do Kinga..rybki może i ma ładne, czasem w atrakcyjnych cenach ale podejście do klienta to słabe ma..
A co do Kinga..rybki może i ma ładne, czasem w atrakcyjnych cenach ale podejście do klienta to słabe ma..
Pedagog ...w trakcie studiów :)
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
- Witek Miszczak
Po przerwie świątecznej mam już galaxy, otoski też. Może do rozważań o obsadzie dodać coś z: Iriatherina werneri, Pseudomugil signifer, furcatus, gertrudae, Hyphessobrycon amandae, bocja karłowata. Ślimaki: Brotia pagodula, Neritina ssp., Tylomelania (oczywiście bez helenki).
Większość tych stworów jesr obecnie do nabycia.
Większość tych stworów jesr obecnie do nabycia.