bojownik wygryza oczy zdechłym rybkom
bojownik wygryza oczy zdechłym rybkom
Mój bojownik czesto lata za neonkami, teraz zaatakowała je wszystkie ospa (wszystkie ryby), wiec sa osłabione i zdychaja. Co drugi zdechły neon jakiego wyciągam z akwarium nie ma...oczu
Czy to normalne? Zostały mi tylko 3 neonki...
(z 10) jak te bidulki tez odejda na drugi swiat (nie daj Boże) to moze zmienić mu obsade czy jak...czy mój bojek jest czasem taki agresywny czy inne tez? Muisze szybko wyjmowac zdechłe rybki by nie zdazył im oczu wygryzc no bo jak to tak...
Nie mam w tej chwili. Mam platki, neony (jeszcze), 1 otoska bo reszta poszła na drugi swiat i na razie parke bojownikow (choroba wszystko niszczy po leczeniu bede musiala dokupic im towarzystwa i drugiej samiczki bojkowi)
A bojek jak widzi słabego neona to gania za nim i czasem za platkami gania.
A foty mam w galerii.
Co prawda przed chorobą, ale zawsze cos.
A bojek jak widzi słabego neona to gania za nim i czasem za platkami gania.
A foty mam w galerii.
Ostatnio zmieniony 2011-05-11, 15:16 przez Platka, łącznie zmieniany 3 razy.
Muisze szybko wyjmowac zdechłe rybki by nie zdazył im oczu wygryzc no bo jak to tak...
Najpierw warto się zastanowić nad stanem zdrowia ryb, od czego ta ospa, jakie zmiany zrobiłaś?,(wprowadzenie nowych ryb bez kwarantanny?..etc.)czarna_molly pisze:Co drugi zdechły neon jakiego wyciągam z akwarium nie ma...oczu
No właśnie,musi być jakaś przyczyna tego osłabienia ryb, ospa atakuje właśnie ryby osłabione lub przebywające w niewłaściwych warunkach.Ta choroba, jest stosunkowo łatwo wyleczalna, tym bardziej warto się zastanowić, co sprawiło,że tak mało rybek udało Ci się uratować.Jak leczysz te ryby?.czarna_molly pisze:teraz zaatakowała je wszystkie ospa (wszystkie ryby), wiec sa osłabione i zdychaja
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
od kogo kupowałaś platki? nie na starcie od takiego pana z wąsem?
Co do zieleni to po 3-4 tygodniach się powtarza
Bo ospa powróci ja tez walkę z ospą mam za sobą w święta przez 2 dni padły mi 3 akwaria złapałem ospę mutanta od "kolegi z starty"
teraz jest git ale było zle simulansa padło 200ponad gorzej bo jeden klient się na trypla załapał więc ryby jeszcze do oddania
szkoda gadać nie kumam ludzi wyznających zasadę sprzedać zanim padnie... masakra...
Co do zieleni to po 3-4 tygodniach się powtarza
Bo ospa powróci ja tez walkę z ospą mam za sobą w święta przez 2 dni padły mi 3 akwaria złapałem ospę mutanta od "kolegi z starty"
teraz jest git ale było zle simulansa padło 200ponad gorzej bo jeden klient się na trypla załapał więc ryby jeszcze do oddania