60l obsada

simi-s1

Post autor: simi-s1 »

ja miałem ponad 20 cm albinoska;) i powiem Ci że jakoś te 150 litrów na nią... no nie było źle.. ale perspektywa tego że urośnie jeszcze skłoniła mnie do oddania. Ale ryba świetna i aż mnie serce pękalo.. ja mogłem większe akwa kupić ale neistety jestem na etapie wyprowadzki powolnej od Rodziców... a tam nie mam tyle miejsca żeby mieć pawiookie...
hehe chyba że kupie sobie ze 2 i będe trzymał przez te 3 miesiące w 60l jak myślisz/??

simi-s1

Dla mnie pawiookie to najlepsze ryby jakie pływają:) mega mądre no i zawsze coś się dzieje... kiedyś miałem zebry i severumy zebry fajne miałem albino i zwykłe a severumy goldy pare ale sprzedałem/oddałem jak pawiookie urosły za duże.. niestety takie życie jak się ma małe mieszkanie..:/ nie można mieć takich ryb jak się chce... ale już niebawem będzie wileki baniak. Wiesz 300 litrów na pare według mnie jest dobre;) dobry filtr i będzie ok. Najlepiej jest jak pawiooka zaczybna już poznawać:):):) Severumy też tak miały te moje ale je miałem stosunkowo krótko wiec się nie przyzwyczaiłem chociaz ryby piękne;) lecz jak dla mnie pawiookie wymiatają:)
i nie ma opcji żebym jakikolwiek gatunek ryb bardziej lubił:)
ładnie jedzą -szczególnie podobają mi się akcje z myszkami, świerszczami, słowem jedzą wszystko:) czekam na Wasza rade w sprawie umieszczenia pawiookich w 60l na początek..

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

a pozniej co z nimi?.
Ja mam pokój koło 10m2 i tak zagospodarowałem ze mam i 450 litrów i 30 ;p Więc jesli będziesz chciał to zawsze sie znajdzie miejsce ;-)
Na pare te 300 litrów moze i by było ok. a co do 60 litrów i zeby teraz kupić to sie wstrzymaj do 300l bo jak mowisz ze w 8 miesięcy rosną do 20cm to jak połowe tego czasu chcesz trzymać w 60 litrach to mogą skarłowacieć.
Ostatnio zmieniony 2011-05-24, 21:15 przez chodysVR6, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

simi-s1

ale ja za 3miesiące się wyprowadzam i kupuje 300 litrów
hehe ale mam z bratem pokój na całą długość pokoju meble po drugiej stronie dwa łóżka dwa kompy.. moje stanowisko do malowania kukiełek:) i powiem Ci że nie mam miejsca ani możlwiosci mieszkaniowych... Ja mieszkam z rodzicami jeszcze.. fakt że krótko ale na pewno by się nie ucieszyli z akwa wielkiego w sieni.. :) albo w przejściu na środku pokoju:)

simi-s1

a w nowym mieszkaniu mam miejsce przygotowane już na akwa (teoretycznie) takze problemu z tym nie będzie;)

Awatar użytkownika
chodysVR6

no 3 miesiące plus około miesiąć na dojżenie akwarium czyli 4.
Ja na Twoim miejscu naprawde bym sie wstrzymał. Ja tez teraz czekam aż ktoś łyknie moją 450 a w dużym pokoju czeka 160 na roślinne. Bo nie było by sensu zakładać w duzym pokoju jak by pozniej ktoś kupił znowu wszystko przenosic.
I uzyj opcji "zmień"

MST MS 01D VIP

simi-s1

Wiesz chyba naprawdę zostawie to małe na teraz a potem kupie sobie inne ryby:) . z tym że u pawiookich roślin bym nie trzymał:) -zbędne bo i tak zniszczą wyrwa:)

Awatar użytkownika
chodysVR6

decyzja nalezy do Ciebie

MST MS 01D VIP

simi-s1

Hehe podjąłem:) Kupiłem akwa wrzuce tam glona albo parke glonów (dokupie zbrojnika niebieskiego samice) i jak mi w 60 podrosna trochę pawiookie wrzucam je do wielkiego
jak sie zaczną dobierac w pare zredukuje obsade zbiornika z 5 do 2 sztuk (3 oddam)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”