Witam chciałbym was poprosić o pomoc w dobraniu obsady, podłoża i roślin do akwarium 54l. Wymieniłem ostatnio oświetlenie z byle jakiego podstawowego które było w pokrywie od nowości na Aqua Glo:kliknij tutaj 15W całą reszta tak jak to było w tym poście : kliknij tutaj jeżeli mieszka ktoś w okolicy Ostródy i miał by ochotę pomóc to zapraszam.
PS. Co do roślin proszę pomóc wybrać zestaw: kliknij tutaj z Allegro dlatego ponieważ u nas są takie ceny roślin że pszerasta to moją kieszeń a po za tym sprzedają rośliny które się do akwa nie nadają...
Restart akwarium 54l
-
piotr10007
Restart akwarium 54l
Ostatnio zmieniony 2011-05-24, 20:07 przez piotr10007, łącznie zmieniany 3 razy.
-
piotr10007
Skoro wszyscy tacy pomocni to chociaż napiszcie czy danie na dno ziemi ogrodowej i posypanie tego malutkimi kamykami po czym wsadzenie w to roślin z kulkami nawozowymi i podanie Co2 własnej produkcji będzie dobrym rozwiązaniem??? Potem akwa chcę zasiedlić neonami lub gupikami, lub jedno i drugie oraz krewetkami. Prosił bym jednak coś napisać...
tez myslałem o radach od innych i gotowych przepisach na sukces, ale nie ma takowych chyba:) jak to w zyciu.... w końcu sam przewertowałem mnóstwo stron googla:) odnośnie podłoży, obsad itp.... poczytałem opinie i wybrałem biotop, względnie rybki, które mi sie podobają i metoda eliminacji , dopasowania tego co sie podoba a tego co mogę miec w danym zbiorniku, wybrałem konkretne gatunki . Poszukaj, znajdziesz coś napewno, sam jestem poczatkujący ( choć kiedys dawno temu miałem dwa zbiorniki:) i ciągle szperam i szukam wskazówek, ale sądze, że i tak wyjdzie w praniu co ma wyjść:) w 54 litrach t za duzo nie smieścisz chociaz rózne miksy widywałem 
Łukasz
-
furious tomash
offtopic sorry ;) ale muszę to tu napisaćlukaszLDZ pisze: w 54 litrach t za duzo nie smieścisz chociaz rózne miksy widywałem
najgorszy skład jaki widziałem w +/- 54l:
4 gurami mozaikowe
1 kiryśnik
2 molinezje
stadko (około 15) neonów czerwonych
2 zbrojniki niebieskie
3-4 kirysy
4 żałobniczki
zobaczyłem, zdziwiłem się, zjeb***em :) a znajomy powiedział "są młode, potem się wyda"
to się nazywa myślenie perspektywiczne
bla bla bla...
-
piotr10007
Po restarcie
Dzień Pierwszy zaraz po zalaniu wody

Ostatnio zmieniony 2011-06-08, 19:16 przez piotr10007, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytaj dużo i dobrze,to przyswajaj,wyciągaj wnioski,podglądaj,wzoruj się na innych,gdy nie masz pomysłu,a będzie dobrze.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
-
piotr10007