WŁAMANIE NA HODOWLE PALETEK ANSEO

laso

WŁAMANIE NA HODOWLE PALETEK ANSEO

Post autor: laso »

Zamieszczam to ogłoszenie na prośbę znajomych z innego forum. Było tam włamanie.

"Włamali nam się na hodowlę. Nie byli to przypadkowi włamywacze ponieważ zostały wyłowione i skradzione tylko ryby w rozmiarach 15-17 cm i rozmiarze jumbo. Łącznie zostało skradzionych około 40 ryb.
Pary:
leopard snake skin 2 szt
pigeon blood silver 2 szt
pigeon blood blue 2 szt
red melon (azja) 2 szt
snake skin 2 szt
brown 2 szt
oprócz tego:
solid turcus,
pigeon blood red 2 szt
pigeon snake spotted
leopard
red melon
pigeon blood silver 2 szt
red white 2 szt
tomato
red rose
snake skin 2 szt
i kilka innych
Oczywiście na miejscu już jest policja i zajmuje się tą sprawą.
Ryby raczej nie zostały skradzione na własny użytek, a raczej pod zamówienia lub do ogólnej sprzedaży.
Wierzymy, że w tak małym światku jaki stanowią 'paletkarze' nie da się ukryć takiej ilości ryb puszczonej do sprzedaży.
Gdyby ktokolwiek z Was coś usłyszał lub zobaczył bardzo prosimy o kontakt.
Dla osoby, która przyczyni się do ujęcia sprawcy wyznaczamy nagrodę w wysokości 1000 zł.
Prosimy także aby umieścić ten komunikat na forach gdzie się udzielacie, tak aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zaistniałej sytuacji, a przede wszystkim żeby sprawca wiedział, że nie pozostanie bezkarny."

cuprum

Post autor: cuprum »

No okej, jeśli znalazłbym potencjalnego sprawce to gdzie mam sie zgłosić? Nie ma podanego kontaktu do hodowców a przydałoby sie
Ostatnio zmieniony 2011-08-30, 12:30 przez cuprum, łącznie zmieniany 1 raz.

jabol

Post autor: jabol »

cuprum pisze:No okej, jeśli znalazłbym potencjalnego sprawce to gdzie mam sie zgłosić? Nie ma podanego kontaktu do hodowców a przydałoby sie
http://www.google.pl/search?rlz=1C1PRFA ... -8&q=anseo

laso

kontakt:
ANSEO
Poznań
+48.604096516
+48.505067921

king
Kontakt:

Post autor: king »

powiem tak też miałem włamanie okradł mnie były pracownik zacznijcie od tego. Potem klienci którzy widzieli co macie. A odwołajcie Policje nic wam to nie da ja znalazłem złodzieja, a oni mi powiedzieli że nie mam numerów seryjnych sprzętu okradli mnie na ponad 10 000 jak znajdziesz złodzieja to sam go chetnie skopie i po torturuje GRATIS:)
OLEJ POLICJE TO CI RADZE TO PODSTAWA... POLICJA TO ZŁAMANE PENISY. Jak znajdziesz sprawce mam pare kumpli od czarnej roboty sam też się pisze na mały samosąd ;-)
zgłoszenie na policje da ci tyle że dostaniesz zakaz zbliżania do sprawcy tak jak ja...
Ostatnio zmieniony 2011-08-30, 20:16 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

jabol

king pisze: znajdziesz złodzieja to sam go c......... skopie i po t......... GRATIS:)
king pisze: P........ TO ZŁAMANE P..........

king pisze:Jak znajdziesz sprawce mam pare kumpli od czarnej roboty sam też się pisze na mały samosąd ;-)

King ... na litosc boska - ogarnij sie i poki czas wyedytuj swoj post.

... dobry prawnik i bedziesz mial problem ... duzy problem (conajmniej:art 226 $3, Art. 190. § 1 - KK )

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

King jesteś niereformowalny :-/ Czasem mam ochotę zablokować Ci możliwość pisania wszędzie poza Twoim działem.

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

Kubiszon pisze:King jesteś niereformowalny :-/ Czasem mam ochotę zablokować Ci możliwość pisania wszędzie poza Twoim działem.
dobra myśl...

laso

Oni nie mieli pracowników to ich własna działalność. Ja myślę tak że ktoś zapodał zlecenie na te ryby a np 10-15 a złodzieje jak wpadli to zobaczyli więcej wartościowych ryb i wyłapali 40 sztuk. 40 dysków nie tak łatwo przechować trzeba mieć na to zbiorniki a więc w grę wchodzi tylko hodowla. Ale znów nie uczciwa konkurencja zrobiła by tak że podtruła by ryby i nie bawiła się w wywożenie. Podtruli by nawet młode. te ryby muszą wcześniej czy później pojawić się na rynku. Były to w większości Stendkery a wartość tej ryby dorosłej to około 500zł sztuka

jabol

laso pisze:Oni nie mieli pracowników to ich własna działalność.
a ruskie sie u Was ostatnimi czasy nie krecili .... ?

furious tomash

Post autor: furious tomash »

jabol pisze:
king pisze: znajdziesz złodzieja to sam go c......... skopie i po t......... GRATIS:)
king pisze: P........ TO ZŁAMANE P..........

king pisze:Jak znajdziesz sprawce mam pare kumpli od czarnej roboty sam też się pisze na mały samosąd ;-)

King ... na litosc boska - ogarnij sie i poki czas wyedytuj swoj post.

... dobry prawnik i bedziesz mial problem ... duzy problem (conajmniej:art 226 $3, Art. 190. § 1 - KK )
Kubiszon pisze:King jesteś niereformowalny :-/ Czasem mam ochotę zablokować Ci możliwość pisania wszędzie poza Twoim działem.
i tu cytat z shoutboxa:
"[Wto 19:22] king: głupota i sposób wyrażania swojej frustracji swoim zyciem jest tak ogromna ze ogólnopolskie forum akwarystyczne zostało przebite i dogonione. A smutne bo to forum miało być podajże alternatywą dla chamstwa i pieniactwa, i miłą przystanią dla akwarystów z rejonu i nie tylko smutne..."
bla bla bla...

king
Kontakt:

nie odzyskasz ich raczej pewnie się już rozeszły po rynku... jak coś to kasę ewentualnie ale policja wam w tym nie pomoże :->
Równa raczej odpada bo tam paletki maja 4 osoby jak coś allegro i giełdy akwarystycze takie mniejsze szczecin, katowice itd.
ja znalazłem trochę swoich fantów na tym forum, na allegro i w gradce. Taka ilość ryb podiwanił na bank ktoś kto was dobrze znał i mógł porobić foty ewentualnie skatalogowac i zapisać co macie klientom...
Ostatnio zmieniony 2011-08-31, 10:15 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

furious tomash pisze:i tu cytat z shoutboxa:
"[Wto 19:22] king: głupota i sposób wyrażania swojej frustracji swoim zyciem jest tak ogromna ze ogólnopolskie forum akwarystyczne zostało przebite i dogonione. A smutne bo to forum miało być podajże alternatywą dla chamstwa i pieniactwa, i miłą przystanią dla akwarystów z rejonu i nie tylko smutne..."
Faktycznie, niesamowite, przecież to szczyt hipokryzji. Właściwie to nie kojarzę na forum innej osoby, która tak się uzewnętrznia, wylewa swe problemy no i do tego jest chamska i się pieni zwłaszcza na swoich klientów.

Co do samej akcji to mam nadzieję, że sprawcy nie pozostaną bezkarni i że pomoże policja, choć oczywiście King już wie, że nie. Proponuję naszym akwarystom popatrzeć na giełdzie na Równej, nigdy nie wiadomo czy kilka sztuk tam akurat nie trafi. Miejcie oko na piękne palety!
Ostatnio zmieniony 2011-08-31, 13:05 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

king
Kontakt:

jak je odzyskasz masz ode mnie flaszkę i kubiszon też. Nie to żebym ci tego nie życzył ale ...
Jak coś chetnie pomogę... jak mogę w poszukiwaniach i odzyskaniu mienia...

laso

Jak pisałem wcześniej to nie moje ryby tylko ze znajomego forum. Ludzie którzy prowadzą discusforum.pl to właśnie właściciele firmy ANSEO. Ania i Sebastian to bardzo mili ludzie. Nie będzie mnie jutro na giełdzie i nie mogę porozmawiać z paletkarzami ale jeśli ktoś zna hodowców niech nada temat. Może dostaną propozycję odkupienia tych ryb.
W ich imieniu proszę wszystkich o pomoc. Jeśli zauważycie nowego sprzedawcę na równej z rybami to się nim zainteresujcie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”