Dodatkowa obsada 240 L

ODPOWIEDZ
padrem

Dodatkowa obsada 240 L

Post autor: padrem »

Witam, jak w temacie potrzebuje dodatkowych rybek ;) obecnie w zbironiku plywa haremik agasizy 1+2, 15 bystrzykow amandy, 2x grubowarg syjamski, glonojad lamparci maluch jeszcze i R.I.P neon inessa (bosu) gdzies pod korzeniem dodatkowo w kotniku plywa 5 sztuk kakadu jeszcze szczeniaki lecz mysle ze to nie ma wplywu no i oczywiscie jedna ampularia reszte gdzies chyba odessalem wraz z podmiana wody, chcialbym dodac cos jeszcze do zbiornika bo tu pusto jest ale bardziej rybki ktore zajmuja gorne partie zbiornika, lecz neonki odpadaja ze wzgledu ich "ikrozernosci" ;) myslalem o drobnoustkach lecz nie wiem czy to dobry pomysl moze podyskutujemy o tym? ;)

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Zostaw agasizzy i wywal wszystko co masz, pozatym, dokup jeszcze ze 30-40 sztuk amandek:) Zamiast grubowarga zakup z 4-5 otosów do tego. Będziesz miał docelowo agasizzy, duza "horda" stadko amandek i otoski. Mysle , ze to bezkolizyjny zestawik :mrgreen: tyle, ze amandy nie lubia zbyt dużego oświetlenia podobno
Łukasz

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Dużo światła>dużo roślin>dużo cienia>szczęśliwe amandy. 8-)

padrem

yh czyli amandy u mnie padna od swatla ? obecnie posiadam 2x 54 a planuje dolozyc jeszcze jedna 54W

lukaszLDZ

Irek pisze:Dużo światła>dużo roślin>dużo cienia>szczęśliwe amandy. 8-)
Owszem, ale gdzieś musza miec miejsce, wolna przetrzen do pływania a takowa zazwyczaj jest oświetlona znacnzie bardziej:) one sa po prostu płochliwe wtedy ;-)
Łukasz

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

To te Twoje chyba z odłowu były. ;-)

padrem

ja uwazam ze sa szczesliwe jak sa najedzone ;) a troche cienia maja w nocy ;) jak im nie odpowiada to niech podanie napisza o wykwaterowanie ;)

lukaszLDZ

Miałem przez tydzien amandki 20 sztuk mam oświetlenie 0,8w/l i często sie kryły, jak wyłączałem jedna świetlówke, od razu wpływały, widac światło silne w akwarium o wysokosci 30cm, nie było im na reke. z podbnymi opiniami, spotkałem sie odnosnie amandek u innych akwarystów, pewnie na upartego, można przyzwyczaic, ale te ryby lepiej prezentuja się i czuja w umiarkowanym świetle i akwa o cienym podlozu, to biorac pod uwage ich naturalne otoczenie.
Łukasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”