Stowarzyszenie miłośników ryb (jajo)żyworodnych

rozmowy na dowolne tematy
rekrut81

Post autor: rekrut81 »

Teraz tylko rozsławić to na całą Polskę(świat) i jak się rozkręci to bedzie niezłe źródło informacji.Trzymam kciuki żeby się udało.Ja niestety nie pomogę bo moja wiedza w porównaniu do innych na tym forum w skali od 0 do 10 wynosi -1.Chociaż może nie jest tak źle bo rybek jeszcze nie uśmierciłem ;-)

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

Jestem w małym szoku, bo po kilku dniach już mam sporo info o hodowcach, którzy mają w kolekcji po kilkadziesiąt gatunków dzikusów oraz sporo zainteresowanych akwarystów.
Gdyby ktoś miał czas/ochotę/umiejętnościdziałanianaforum to trzeba to "moje' forum wyposażyć w artykuły, foty, filmy itd. to zapraszam do współpracy, gdyż moje możliwości są ograniczone i ograniczane :-/ . W planie jest zgromadzenie na tym forum ludzi i wiedzy - to chyba oczywiste.
Ja niestety nie pomogę bo moja wiedza w porównaniu do innych na tym forum w skali od 0 do 10 wynosi -1.Chociaż może nie jest tak źle bo rybek jeszcze nie uśmierciłem ;-)
Bez przesady. Ja 29 lat temu dostałem od kolegi samiczkę gupika tzw "kubiczkę", zapakowałem ja do 3 litrowego słoja i tak zacząłem swoją akwarystykę.
Określenie wiedza -1 sugeruje dwie możliwości:
1. Poszukuję wiedzy, nie jestem zadowolony z tego co już wiem i, najważniejsze, chcę szybko tę wiedzę posiąść.
2. Ta opcja raczej nieprawdopodobna - robie rózne rzeczy, efekty mizerne - muszę zainwestować w IQ

Lukiki

Post autor: Lukiki »

W foto i wideo pomoge jak bedziesz chcial.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

rozsyłam linki po różnych forach, na których się pojawiam, nawet są pytania czy byśmy nie założyli takiego działu na niektórych :P
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Lukiki pisze:W foto i wideo pomoge jak bedziesz chcial.
No to zasuwaj! Na początek linki do filmów z http://www.zyworodki.akwarysta.pl/ pod odpowiednie gatunki. Pytałem o zgodę na kopie artykułów i fotek, ale na razie cisza.

Kaledon

Post autor: Kaledon »

Przecież pisałem Ci po jakim czasie mi odpisał człowiek od tej strony :mrgreen: Generalnie tamten projekt umarł.

krzysiek8117

Post autor: krzysiek8117 »

Fajny pomysł i chyba warto zając się tym szerzej :-) . Bardzo chętnie się tam zaloguje.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

administrator bojownik.pl zaproponował nam współpracę, darmowy serwer itd. będzie Pan zainteresowany Panie Witku??

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Ze zdjeciami Witek,to mozna byc bardziej ambitnym i zrobic wlasne o wiele lepsze.
Ile gatunkow masz u siebie?
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Kaledon

Post autor: Kaledon »

3runer pisze:administrator bojownik.pl zaproponował nam współpracę, darmowy serwer itd. będzie Pan zainteresowany Panie Witku??
A to daje możliwość postawienia forum na takim silniku jak to a nie tamta darmówka badziewna ;-)

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

no własnie, a po za tym on jest ichtiologiem, bardzo mi pomógł z jedną moją rybką :) można by się nad tym poważnie zastanowić

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Mam dość niekorzystne wspomnienia z zakładania ŁSAiT, więc jestem troszkę ostrożny z wchodzeniem na czyjeś subfora, czy serwery. Myślę, że na tym etapie zaangażowania tamto forum służy do wstępnego projektu, ściągnięcia zainteresowanych osób, materiałów. Rozumiem, że tworzenie takiego forum jako bazy artykułów jest próżną robotą w przypadku przenoszenia go później na jakieś nowe miejsce. Znikną także wpisy i tematy :-(
Może to nie do końca źle? Widziałem nowe forum www.aquaristica.pl, które zostało założone przez grupę doświadczoną na innym forum (www.aquaforum.pl). Jest przejrzyste, ekipa sprawna i szybka i mnóstwo wartościowych artykułów. Gdyby nie szerokość zagadnień próbowałbym tam wbijać się na subforum.
Jednak bardzo mnie cieszy Wasz głos w tej sprawie, szczególnie dlatego, że wiem o swoich pomysłach, że są świetne.
A później okazuje się, że niekoniecznie.
Ze zdjeciami Witek,to mozna byc bardziej ambitnym i zrobic wlasne o wiele lepsze.
Ile gatunkow masz u siebie?
Tyle co w podpisie i... jeszcze z drugie albo i trzecie tyle :-P
Focenie w przyszłości musi być wykonane - w tej chwili kończę ostatecznie przeprowadzkę na tą moją Kołymę.
administrator bojownik.pl zaproponował nam współpracę, darmowy serwer itd. będzie Pan zainteresowany Panie Witku??
Będę myślał nad tym - wejdę spoźrzę, zapytam (może)
Przecież pisałem Ci po jakim czasie mi odpisał człowiek od tej strony :mrgreen: Generalnie tamten projekt umarł.
Tak, przyswoiłem tą wiedzę, ale wysłałem dwa maile, zrzuciłem do archiwum, w razie gdyby były kwasy będzie widać dobrą wolę. Poza tym strona wisi, więc ktoś za to płaci :roll:

EDIT. Bojownik.pl jest świetną stroną dla miłośników tych ryb. Może to stanowić jakiś wzór.
Ostatnio zmieniony 2011-12-12, 09:35 przez Witek Miszczak, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”