Wybór nowego telefonu (smartfona)

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
lopuch

Wybór nowego telefonu (smartfona)

Post autor: lopuch »

Witam stoję przed zakupem nowego telefonu komórkowego (smartfona) i nie za bardzo mogę się zdecydować być może ktoś z was może pomóc w wyborze. Na tą chwilę mam 3 modele którymi jestem zainteresowany:

LG Swift 2X P990 (ok 1250zł)
Samsung Galaxy R (ok 1500zł)
Samsung Galaxy S II (ok 1700zł)

Jeżeli są jeszcze jakieś inne telefony chętnie posłucham byle nie droższe :-P

cuprum

Post autor: cuprum »

LG sobie z góry daruj ;) Może i to konserwatywne, ale wielkość ekranu w sgsII czy r jest dla mnie nieprzekonująca. Przekątna jest tak duża, że nie jesteś w stanie obsłużyć wszystkiego jedną dłonią ;) Na twoim miejscu wybrałbym SGS+, jeśli tylko obudowa (tak bardzo krytykowana) nie będzie dla ciebie problemem. IMHO odpowiedni pokrowiec załatwi sprawę. W tych wyższych modelach obcuje się już z tak mocnymi parametrami że gołym okiem różnicy nie zobaczysz, a najbardziej z wymagających gier z android marketu będzie działała tak samo na sgs'sie jedynce, dwójce plusie czy r-ce. Wybór należy do ciebie, najbardziej pod uwagę powinieneś brać kryterium tego, jak ci się dany telefonik trzyma i obsługuje :)

lopuch

Post autor: lopuch »

Powiem szczerze że ze względu na częste wizyty na stronach internetowych specjalnie wybrałem te modele (większy ekran powoduje łatwiejsze przeglądanie stron). Co do LG dlaczego tak go odradzasz? Zanim wybrałem przeczytałem wiele recenzji i wypowiadali się w samych superlatywach o tym modelu (bardzo dobre osiągi gorsze od S2 ale lepsze od R) i niezłe wykonanie (według wielu recenzentów lepsze od S2). Ja wiem że niektóre modele LG nie były udane ale jeżeli masz jakieś konkrety na temat tego modelu to wysłucham. Co do modelu który polecasz zastanawiałem się nad nim także ale ze względu na mniejszą przekątną odrzuciłem go (w porównaniu z R i S2) - ale być może warto mu się przyjrzeć ale kusi mnie jakiś model z Tigra2
Ostatnio zmieniony 2011-12-12, 21:24 przez lopuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

lopuch pisze:Powiem szczerze że ze względu na częste wizyty na stronach internetowych specjalnie wybrałem te modele
Ja kupiłem w sierpnu N8 i poza lipnym aparatem jesli chodzi o zdjecia akwarium jest naprawde spoko. A jak zobaczylem co piszą w internecie o nim to aż sie zdziwilem. Więc to jest sprawa indywidualna co komu sie spodoba.

A tak na marginesie N8 dla mnie jest tak samo wytrzymała jak 5110 jesli jeszcze ją pamiętacie. Spadła mi juz kilkadziesiąt razy z min 1.5 metra i nic sie nie dzieje. :mrgreen:
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Jak dla mnie wszelkie tablety dotykowe to szit, ale to moje zdanie, u mnie nie sprawdza sie to w ogóle, dla mnie telefon jest od tego ze jest wygodny , ma dzwonic robic jakies tam fotki czasem i przede wszystkim bateria w miare wytrzymala aby nie latac ciągle z ladowarka:) No i nie mozna uważac na niego jak na jajko. Z tego powodu pozbyłem sie Iphona oraz Omni kiedys. Wole tradycyjne przyciski nie mam tez 15 lat i zabawki mnie nie kręcą, kiedys owszem :-D
Łukasz

jabol

Re: Wybór nowego telefonu (smartfona)

Post autor: jabol »

lopuch pisze:
LG Swift 2X P990 (ok 1250zł)
od ponad roku mam LG swift GT 540 - jestem bardzo zadowolony

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

polecam samsungi, mam galaxy i jestem zadowolony, android market daje dużo możliwości, popatrz na zużycie energii, bo to jest czasem męczące ładowanie go 2 razy dziennie, galaxy s2 ma chyba amoledy więc nie ciągnie tak baterii
Co by tu napisać... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”