Ale jakich okazji tam oczekujesz? Przecież tam jest "byznes" a pozbywanie się zbędnego lub niechcianego sprzętu to właśnie "alledrogo". Na giełdzie w obrocie są ceny powiedzmy hurtowe, choć nieraz bywają takie, jak w sklepachlukaszLDZ pisze:Na równej nie ma az takich okazji super
Giełda na Równej
- krzych0062
Nie oczekuje żadnych własniekrzych0062 pisze: Ale jakich okazji tam oczekujesz? Przecież tam jest "byznes" a pozbywanie się zbędnego lub niechcianego sprzętu to właśnie "alledrogo". Na giełdzie w obrocie są ceny powiedzmy hurtowe, choć nieraz bywają takie, jak w sklepach(z takimi też się spotkałem)
Łukasz
- krzych0062
Będziesz brał, myśląc w ten sposób dbasz o swój własny biznes i jest to logiczne. Sam tak własnie myślę. Analizując np kupno filtra dochodzę do wniosku, że są dwie opcje. Albo kupię nowy w rybarium.pl bo są dobre ceny, albo kupię używkę na allegro, ale muszę kupić ją tanio, nawet bardzo, w innym przypadku się nie opłaca. Kupię nowy w rybarium i jeśli się z nim coś stanie mam pod "nosem" sklep i niose na gwarancji. A jeśli kupię na allegro to używkę i tak jak napisałem tanio, i mam w nosie jeśli coś się zepsuję, ale nie kupię na allegro nowego. Samemu trzeba szukać nazwijmy to okazji, ale brać pod uwagę wszystkie aspekty, nie popadając przy tym w skrajności.lukaszLDZ pisze:wysylki, tak samo weze eheima i jbl a wiele innych rzeczy kupiłem w rybarium. Masz racje to biznes, ale ja w nim nie bede brał udziału
Dokładnie, ale miałem na myśli "byznes" giełdowy, w którym nie będe uczestniczył bo nie opłaci mi sie tam po prostu jeździć, może czasami na start bo mam blisko. Tak jak mówisz, albo okazje na allegro albo rybarium, w którym moge tez odebrac osobiście. Wliczając nawet koszty wysyłki z allegro wychodzi dość często lepiej niz na giełdzie, gdzie ponadto trzeba pojechać zapłacić za wejściówkę i poświęcić czas.Nairams pisze:Będziesz brał, myśląc w ten sposób dbasz o swój własny biznes i jest to logiczne.lukaszLDZ pisze:wysylki, tak samo weze eheima i jbl a wiele innych rzeczy kupiłem w rybarium. Masz racje to biznes, ale ja w nim nie bede brał udziału
Bruner dzisiaj czwartek, niech ktos Ci się dowie o ceny
Ponadto, przykład pierwszy z brzegu
http://allegro.pl/eheim-2213-filtr-zewn ... 89219.html
albo ten
http://allegro.pl/filtr-zewnetrzny-ehei ... 46192.html
popytaj goscia za ile by puscil i tyle, do akwa 100-150 literkow styknie
Ostatnio zmieniony 2012-03-08, 08:32 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 5 razy.
Łukasz