Obsada 60 L
Obsada 60 L
Hej mam pytanko mam nowy zbiorniczek i właśnie dojrzewa :) obecnie mieszkają w nim tylko helenki (które dokarmiam jak na razie na własną rękę pokarmem dla krewetek). chciałam się dowiedzieć czy obsada :
10 neonów inessa
5 kirysków panda
5 otosków
i bojownik samczyk i 2 samiczki
to dobra obsada ??
Bardzo proszę o komentarze :)
10 neonów inessa
5 kirysków panda
5 otosków
i bojownik samczyk i 2 samiczki
to dobra obsada ??
Bardzo proszę o komentarze :)
dobra faktycznie doczytałam że neonki inessa inną temp preferują więc odpadają. neon czerwony ale tu musiałabym zagłębić się w tajemną wiedzę o parametrach wody :) co prędzej czy później i tak mnie czeka :) jeszcze się zapytam o razborę klinową ?? do tych bojowników będzie pasowała pod względem temp wszystko się zgadza.
oki czyli decyzja zapadła :)
1+2 Bojownik
10 X razbora klinowa
5 x kirysek panda
5 x otosek
chcę i otoski i kiryski bo z tego co się doczytałam w necie oba te gatunki mają inną funkcję w akwarium.
Bardzo dziękuję za pomoc :)
Ps: poszukuję ślimaków świderków (mam piach na dnie i chciałabym żeby mi go przekopywały żeby te strefy beztlenowe się nie robiły jakieś straszne) może orientujecie się kto ma nadmiar i chciałby troszkę odsprzedać nawet większą ilość bo myślę że moje helenki też nimi nie pogardzą :) albo czy np. dostanę ja na giełdzie na starcie ??
1+2 Bojownik
10 X razbora klinowa
5 x kirysek panda
5 x otosek
chcę i otoski i kiryski bo z tego co się doczytałam w necie oba te gatunki mają inną funkcję w akwarium.
Bardzo dziękuję za pomoc :)
Ps: poszukuję ślimaków świderków (mam piach na dnie i chciałabym żeby mi go przekopywały żeby te strefy beztlenowe się nie robiły jakieś straszne) może orientujecie się kto ma nadmiar i chciałby troszkę odsprzedać nawet większą ilość bo myślę że moje helenki też nimi nie pogardzą :) albo czy np. dostanę ja na giełdzie na starcie ??
żadne stworzenie wodne nie zrobi za ciebie nic, odmulanie i odglanianie szyb należy do akwarysty, polecałbym na początek stadko kirysów, szczególnie tych mniejszych odmian, otosy bywają kłopotliwe, to bardzo wrażliwe ryby
co do ślimaków przeszukaj dział giełda, ktoś się ogłaszał ostatnio
na STARCIE też znajdziesz
co do ślimaków przeszukaj dział giełda, ktoś się ogłaszał ostatnio
na STARCIE też znajdziesz
Co by tu napisać...