Buszowiec ostropyski

ODPOWIEDZ
ragna84

Buszowiec ostropyski

Post autor: ragna84 »

Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem stadka Buszmenów. Ze względu na to że na internecie mało jest informacji na temat tej wspaniałej rybki, proszę was o podanie jakiś ciekawych informacji, szybkość wzrostu czym karmicie itd. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Jak duże masz te ryby, w jakim baniaku je trzymasz i z jaką obsadą?
Do niedawna posiadałem 3 dorosłe i wyrośnięte sztuki, możesz je zobaczyć tutaj oraz na forum w opisie mojego baniaka. Ryba ogólnie bezproblemowa, aczkolwiek w złych warunkach mocno się stresuje. Co do pokarmu to nie jest wybredna, wręcz potrafi połasić się na coś na co nie powinna, np inne ryby, nie przeznaczone na pokarm... Ogólnie można karmić ochotką, wodzieniem, krylem i wszelkimi innymi ogólnodostępnymi żywymi/mrożonymi pokarmami dla ryb mięsożernych. Warto też urozmaicać dietę podając np serce wołowe, krewetki, dendrobeny, mączniaki oraz świerszcze i ryby.

ragna84

Rybki na chwile obecna są dość małe ok 4cm żyją w baniaczku 450 l razem z trzciniakami i sumikiem synodontis. A możesz mi powiedzieć jak szybko rosną.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Nie rosną jakoś szybko, ale wszystko zależy od karmienia. Im więcej żywych ryb, dendroben, serca wołowego tym pewnie szybciej będą rosły. Pamiętaj o jak najbardziej zróżnicowanym karmieniu.

ragna84

To moje oczka w głowie wiec są rozpieszczane :) Okazy na filmiku to naprawdę piękne rybki gratuluje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”