[112] The Amazon Basin in South America
Drugie tarło tej samicy, tamte młode niestety się nie uchowały- powód prosty- samiec wpierniczył wszystkie.
Młodych jest z tego co liczyłem ok. 60 sztuk.
Zdjęcia młodych na drugim spacerku:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 5a340.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 0badb.html
W akwarium obecnie trochę młyn, druga samiczka również siedzi w kokosie i dzisiaj albo jutro powinna wyprowadzić swoje młode- jej to będzie akurat pierwsze tarło, zobaczymy ile będzie przecinaków

Młodych jest z tego co liczyłem ok. 60 sztuk.
Zdjęcia młodych na drugim spacerku:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 5a340.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 0badb.html
W akwarium obecnie trochę młyn, druga samiczka również siedzi w kokosie i dzisiaj albo jutro powinna wyprowadzić swoje młode- jej to będzie akurat pierwsze tarło, zobaczymy ile będzie przecinaków
Ostatnio zmieniony 2013-02-19, 17:00 przez ziemian, łącznie zmieniany 2 razy.
W zbiorniku zmiany jeżeli chodzi o obsadę główną.
A. bitaeniata- obydwie pary znalazły nowego właściciela.
A. sp. "Abacaxis" WF- parka
Ryby przyjechały do mnie w środę wieczorem. Dziś już przejęły cały baniak co z resztą widać na foto w postaci pięknego wybarwienia się zwłaszcza samca(charakterystyczny fioletowy otwór gębowy)...
Ryby bardzo młode
Reszta obsady nie uległa zmianie poza tym że razem a Abacaxis są również miesięczne A. bitaeniata.
Fotki:
Samiec

Samiczka

Pierwsze tańce już były także mam nadzieję że w niedługim czasie coś się będzie działo w temacie
A. bitaeniata- obydwie pary znalazły nowego właściciela.
A. sp. "Abacaxis" WF- parka
Ryby przyjechały do mnie w środę wieczorem. Dziś już przejęły cały baniak co z resztą widać na foto w postaci pięknego wybarwienia się zwłaszcza samca(charakterystyczny fioletowy otwór gębowy)...
Reszta obsady nie uległa zmianie poza tym że razem a Abacaxis są również miesięczne A. bitaeniata.
Fotki:
Samiec

Samiczka

Pierwsze tańce już były także mam nadzieję że w niedługim czasie coś się będzie działo w temacie
Ostatnio zmieniony 2013-03-15, 13:34 przez ziemian, łącznie zmieniany 1 raz.
Akwarium po małych zmianach, rośliny w hydro rosną na całego zwłaszcza epipremnum.
Apisto już na dobre się zadomowiły. Czyli teraz tylko czekać na pierwsze tarło, na razie przymiarki trwają zobaczymy co będzie za jakiś czas
Całość:

Samczyk w pełnej krasie:

Za jakiś miesiąc pokaże baniak 200l- tym razem już typowe BW z A. cacatuoides WF i
A. sp. "Black-Chin" WF- obydwa gatunki sprowadzone z Peru, póki co baniak dojrzewa.
pozdrawiam
Apisto już na dobre się zadomowiły. Czyli teraz tylko czekać na pierwsze tarło, na razie przymiarki trwają zobaczymy co będzie za jakiś czas
Całość:

Samczyk w pełnej krasie:

Za jakiś miesiąc pokaże baniak 200l- tym razem już typowe BW z A. cacatuoides WF i
A. sp. "Black-Chin" WF- obydwa gatunki sprowadzone z Peru, póki co baniak dojrzewa.
pozdrawiam
Dziś w końcu doczekałem się pierwszego spaceru samiczki z młodymi, młodych jest najwięcej z pośród wszystkich apisto jakie do tej pory miałem czyli zdrowo ponad 80 sztuk. Co się odchowa to zobaczymy, póki co ryby karmione świeżo wyklutą artemią
Mogę również stwierdzić że są to najbardziej agresywne apisto jakie miałem, kiryski czy otoski to latają po akwarium jak podpłyną za blisko
Kilka fotek na szybko:

pozdrawiam
Mogę również stwierdzić że są to najbardziej agresywne apisto jakie miałem, kiryski czy otoski to latają po akwarium jak podpłyną za blisko
Kilka fotek na szybko:

pozdrawiam
Samiec rzeczywiście nie wiele mu trzeba było żeby podrosnąć i cudownie się wybarwić.
Dałem mu lusterko pokaże Ci potem jak się prezentował
Z młodymi zobaczymy, w sumie te apisto są bardzo sporadyczne w Polsce, no teraz kilka osób ma bo Pawłowi po 2 latach starań udało się ściągnąć. Młodych jest strasznie dużo- zobaczymy jak narazie ładnie wsuwają artemię, a mama bardzo dobrze je pilnuje.
Dałem mu lusterko pokaże Ci potem jak się prezentował
Z młodymi zobaczymy, w sumie te apisto są bardzo sporadyczne w Polsce, no teraz kilka osób ma bo Pawłowi po 2 latach starań udało się ściągnąć. Młodych jest strasznie dużo- zobaczymy jak narazie ładnie wsuwają artemię, a mama bardzo dobrze je pilnuje.