Filtr Eheim professionel 2073-problem
Filtr Eheim professionel 2073-problem
Witam
Mam następujący problem z filtrem Eheim 2073.
Filtr działał bez zrzutu do momentu podłączenia reaktora Co2 z filtra na rurowego .
Reaktor zbudowany w sposób poprawny podłączony na wylocie.
W czym rzecz -Filtr strasznie się zapowietrza bez dodatkowego przyłącza działał bez zarzutu,a teraz jest masakra trzeba codziennie go odpowietrzać.
Spotkał się ktoś może z takim zjawiskiem.
Macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam Piotrek.
Mam następujący problem z filtrem Eheim 2073.
Filtr działał bez zrzutu do momentu podłączenia reaktora Co2 z filtra na rurowego .
Reaktor zbudowany w sposób poprawny podłączony na wylocie.
W czym rzecz -Filtr strasznie się zapowietrza bez dodatkowego przyłącza działał bez zarzutu,a teraz jest masakra trzeba codziennie go odpowietrzać.
Spotkał się ktoś może z takim zjawiskiem.
Macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam Piotrek.
Nieszczelne polaczenia weza ( wlotowego ).
Zasysa po prostu gdzies powietrze.
Trzeba kupic nowy waz i raz jeszcze zamontowac,bo on tez moze tracic swoje wlasciwosci elastyczne.
Zasysa po prostu gdzies powietrze.
Trzeba kupic nowy waz i raz jeszcze zamontowac,bo on tez moze tracic swoje wlasciwosci elastyczne.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Można spróbować po prostu przyciąć, tą końcówka wężą, która nachodzi na plastikowy wlot, może już wyrobiona. Ja jak zdejmuje węże do czyszczenia, za każdym razem ucinam centymetr, zdarzało sie, ze po prostu roniło potem po kropelce jak drugi raz nakładałem wyrobiona końcówke węża.Lukiki pisze:
Łukasz