[112] The Amazon Basin in South America
Widać, że rybki maja oki w tym syfku
Tez planuje BW - mam już akwa 80x30x30, ale ciągle brak czasu na realizacje projektu. Jak duże robisz podmianki? Ja u siebie wczoraj pierwszy raz moim Black Chinom
podmieniłem wodę ok 50% i od razu dostały żywca. Ciekawe, może wyjdą z tego jakieś tańce. Pokrywy nie mam cały czas
, ale nie widze żeby w ogóle podpływały wyzej niz do połowy zbiornika. Jak to jest u Ciebie?
Łukasz
Za duże robisz podmiany zdecydowanie, podmieniaj tak ok. 30% wody i będzie OK.
Ja podmieniam w mojej 112-tce tak 30l wody, a w 2-setce podmieniam tak z 60l wody.
Ryby dobrze karm, ale też nie przekarmiaj, dawaj dużo żywca czyli wodzień i co tam jeszcze masz no i postaw artemię. Po jakimś miesiącu jeżeli parametry są dobre to ryby powinny coś pokombinować
Jakie masz parametry wody obecnie ???
Ja podmieniam w mojej 112-tce tak 30l wody, a w 2-setce podmieniam tak z 60l wody.
Ryby dobrze karm, ale też nie przekarmiaj, dawaj dużo żywca czyli wodzień i co tam jeszcze masz no i postaw artemię. Po jakimś miesiącu jeżeli parametry są dobre to ryby powinny coś pokombinować
Jakie masz parametry wody obecnie ???
W akwarium stara bida, młode apisto powoli sobie rosną jest ich jakieś 20 sztuk, rozpłynęły się po całym akwarium. W trakcie było jeszcze jedno tarło i samica wyprowadziła znacznie mniejszą gromadkę, ale nie karmiłem ich i się nie utrzymały.
Całość:

Malizny:

Zaczynają się powoli przepychanki gówniarzyków co dość zabawnie wygląda
Pozdrawiam
Całość:

Malizny:

Zaczynają się powoli przepychanki gówniarzyków co dość zabawnie wygląda
Pozdrawiam