no cóż..jest takie powiedzenie: co rude to wredne :)rekrut81 pisze:.Natomiast premier to cwana bestia.
a tak na poważnie: wpiszcie sobie w google: "lewy czerwcowy" ... niby historia - bo 20 lat temu ale jaka zbieżność do obecnych czasów. ......

rekrut81 pisze:Natomiast premier to cwana bestia.Zgodził się na podpisanie porozumienia,żeby podlizać się zagranicy,ale zostawił sobie 'furtkę'.Na wszelki wypadek gdyby społeczeństwo nie dało za wygraną.
Wczoraj słyszałem w radio rozmowę z jakims specjalistą od prawa unijnego. Okazuje się, że to nie tak do końca, że teraz tylko podpisaliśmy, a potem możemy nie klepnąć drugi raz. Otóż jak wymagana większość (czy wszyscy, nie wiem) teraz podpiszą, to potem wystarczy, że tylko 6 państw to raktyfikuje i ustawa wchodzi w życie w całej Unii.
Inna sprawa, że ponoć od 2 lat ACTA jest analizowane i nikt jakoś sprzeciwu nie zgłaszał, a teraz nagle jakiejś grupie przeszkadza i jest duży lobbing przeciw.
no właśnie - pytam się: gdzie jest odrębność państwowa ????????????????????wojtekr pisze: to potem wystarczy, że tylko 6 państw to raktyfikuje i ustawa wchodzi w życie w całej Unii.
dobrze że o tym wspomniałeśwojtekr pisze:Inna sprawa, że ponoć od 2 lat ACTA jest analizowane i nikt jakoś sprzeciwu nie zgłaszał, a teraz nagle jakiejś grupie przeszkadza i jest duży lobbing przeciw.
ruskie nadal mają wpływ na to co dzieje się w polce, zaraz będzie że dopatruję się jakiś teorii spiskowych otóż nie bo są one cały czas, nasz kraj popada ze skrajności w skrajność i pytanie kiedy to się skończy kiedy naród będzie wolny tak naprawdę ;/ ale się politycznie zrobiło w temacie hehehjabol pisze:"wyzowliliśmy się" z:
Związku
Republik
Sowieckich
a daliśmy pupy podobnemu związkowi UE
tak jest, uciśnienie na każdym kroku, a co drugi na ulicy to agent; doszło do tego, że dziś wymusił mi pierszeństwo wojskowy skot, zdążyłem tylko zuważyć, jak mi na przeprosiny machnął czapeczką z czerwoną gwiazdą...Hex pisze: i pytanie kiedy to się skończy kiedy naród będzie wolny tak naprawdę
to że wyzwoliliśmy sie - napisalem mowiac delikatnie - sarkastycznie. otoz masz niestety racje ale caly czas lizemy pupe ruskim (min gaz). dziwnym trafem sie stalo iz jak sie okazuje wszystkie licencje na gaz lupkowy dostaja lub podkupuja firmy zwiazane (nie bezposrednio) z ruskimi. ktos moze pomyslec: no tak przeciez kazdy chce zarobic.... otoz nie...Hex pisze:
ruskie nadal mają wpływ na to co dzieje się w polsce,
tak jeszcze coby podkreslic: w Elblągu robiono najlepsze na swiecie turbiny okrętowe do statkow. firmę sprywatyzowano. po prywatyzacji nowy wlasciciel zamknal firme .... dlaczego?Hex pisze: koniec upolityczniania wątku hehe
a jak ktoś przesledzi proces prywatyzacji to "cholernym ZBIEGIEM OKOLICZNOSCI" OKAZUJE SIE ZE MIALO TO MIEJSCE za czasow rzadow .... kogo ????Hex pisze: została wykupiona , była ponoć nie rentowna ( bzdura) i zamknięta ;/
Mylisz się...nie tylko łódzka...wiele tego było za komunyHex pisze:UNITRA to chyba każdemu coś mówi ;] firma łódzka,