Wojtku wiesz jak to jest z zaworkami precyzyjnymi, wszyscy wiedzą, ze często jak ustawisz dawke, potrafi jej podac wiecej albo mniej, zazwyczaj po jakimś czasie podaje mniej... nie sa tak naprawde precyzyjne

Pewnie, ze mam problem czasami z ustawieniem, odkrecam i ustawiam dawke a okazuje sie za jakąś godzinę, ze zmniejszyła sie, nie sa to jakiej wielkie zmiany, ale jednak są. Niestety uroki braku elektrozaworu. Na upartego moznaby zaznaczyc jakims mazakiem odpowiedni stan, tylko jak wyżej, zaworek precyzyjny nie trzyma idealnie okreslonego cisnienia. Ale powiem Ci, że jak zakrecałem butlę na noc na zaworku odcinającym i rano odkrecałem, problem miałem taki sam. Często odkrecając rano okazywało sie, że ustawiona wczesniej dawka na precyzyjnym, tez sie zmieniła, była nieco mniejsza i musiałem regulować. Zreszta, do pracy wychodzę o 7 rano, światło zapala sie o 14 tej, wiec te pare godzin też co2 było podawane tak czy siak na ciemnym akwarium. Zacząłem zatem podawac 24h nie bawiąc sie w zakręcanie. Nie pozostaje jednak nic innego jak zakup dobrego elektrozaworu ( tylko jakiego? - czym sie kierowac?) i zacząc podawac co2 z godzinę wcześniej anizeli zapali sie swiatło, aby roslinki od razu jak sie zapali światło, miały gazowaną

albo zakupic komputer