najpiękniejsze ryby z ameryki północnej
Ale też trzeba wziąć pod uwagę, że każdemu podoba się co innego. Dla niektórych wystarczy, że ryby są kolorowe, dla innych muszą to być pielęgnice lub coś dużych rozmiarów, a jeszcze do kogoś typowe drapieżniki żywiące się innymi kolorowymi rybkami.
Ostatnio zmieniony 2012-02-16, 11:44 przez Nairams, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.definiteaquascape.tv/1/Bioto ... er_01.html
dla niewtajemniczonych polecam filmiki Piotra z jego komentarzem, fantastyczne
dla niewtajemniczonych polecam filmiki Piotra z jego komentarzem, fantastyczne
Co by tu napisać... 

king jak czytam to ''polskie ryby juz miałem łososia, troć wędrowną, flądry, , węgorzyce węgorza, kury diabły, węzynki i iglicznie''. Chociaż te ''klenie, świnki, sielawy, sieje, lipienie'' też z przymrużeniem oka traktuje to przypomina mi się mój szef.
Jego sąsiadka zrywała jabłka, a on to zobaczył i mówi pani po co pani się męczy i łazi z drabiną żeby kilka jabłek zerwać, niech pani przyjdzie jutro do mnie, mam pełną piwnicę to sobie pani weźmie. No i baba przyszła, piwnica pusta, a on mówi popatrz pani wszystkie jabłka jeże w nocy wyniosły.
Jego sąsiadka zrywała jabłka, a on to zobaczył i mówi pani po co pani się męczy i łazi z drabiną żeby kilka jabłek zerwać, niech pani przyjdzie jutro do mnie, mam pełną piwnicę to sobie pani weźmie. No i baba przyszła, piwnica pusta, a on mówi popatrz pani wszystkie jabłka jeże w nocy wyniosły.
Ostatnio zmieniony 2012-02-16, 21:43 przez Drago, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.akwarystyka.com.pl/ tutaj masz mój wątek o akwarium i fotki ryb.
Ryby polskie miałem ale niestety nie nadają się do akwariów macie rację wyglądają w nich średni dlatego betonowe olbrzymy chcemy dla nich stawiać.
Kuba arapaima jest bardzo smaczna ponoć jak przerośnie to sprawdzimy:P
I tak moimi faworytami rybnymi są stornie i węgorzyce choć kur tez jest super. A i zapomniałbym miętus piękność prawdziwa. A z ryb tropikalnych poskoczki, pielęgnica cytrynowa i Hydrolicusy.
Ryby polskie miałem ale niestety nie nadają się do akwariów macie rację wyglądają w nich średni dlatego betonowe olbrzymy chcemy dla nich stawiać.
Kuba arapaima jest bardzo smaczna ponoć jak przerośnie to sprawdzimy:P
I tak moimi faworytami rybnymi są stornie i węgorzyce choć kur tez jest super. A i zapomniałbym miętus piękność prawdziwa. A z ryb tropikalnych poskoczki, pielęgnica cytrynowa i Hydrolicusy.
Ostatnio zmieniony 2012-02-17, 00:46 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.
Mógłbyś podać bezpośredni link do Twojego tematu?king pisze:http://www.akwarystyka.com.pl/ tutaj masz mój wątek o akwarium i fotki ryb.
http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=70430
http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=70236[/quote]
http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=70236[/quote]
Ostatnio zmieniony 2012-02-18, 13:14 przez king, łącznie zmieniany 2 razy.
nie, jeśli chodzi o akwaria to opór był spory by cokolwiek tam robić. Dopiero niedawno się to zmieniło. Wcześniej można było śmiało zmienić nazwę z akwarium na wykańczarium.
Ale ograniczenie zarządzania wyszło na dobre rybom.
Doktor Glubowski i mgr Jacek przeszli długą drogę i śmiało można o nich mówić "specjaliści"
Ryby teraz były naprawdę pod dobrą opieką, czego nie można powiedzieć o początkach akwarium. Wtedy pracowała jedna osoba, a 5 się przyglądało. Te czasy mam nadzieję odeszły bezpowrotnie.
Ale ograniczenie zarządzania wyszło na dobre rybom.
Doktor Glubowski i mgr Jacek przeszli długą drogę i śmiało można o nich mówić "specjaliści"
Ryby teraz były naprawdę pod dobrą opieką, czego nie można powiedzieć o początkach akwarium. Wtedy pracowała jedna osoba, a 5 się przyglądało. Te czasy mam nadzieję odeszły bezpowrotnie.
Ostatnio zmieniony 2012-02-18, 16:50 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.
king zwracam honor trochę prawdy jest w tym co napisałeś ale tylko trochę. Przejrzałem zarówno Twoje linki jak i inne zdjęcia na necie i z tych ryb'' łososia, suma, troć wędrowną, klenie, świnki, sielawy, sieje, flądry, okonie, sandacze, lipienie, węgorzyce węgorza, kury diabły, węzynki i iglicznienie''. Nie widziałem łososia, troci wędrownej, klenia, sielawy, sieji, sandacza, węgorza, kur diabła no i tego co chciałem zobaczyć najbardziej Nerophis ophidion. Co do flądry to trudno stwierdzić czy to Stronia, bo Gładzica i Zimnica też są prawoboczne. Co do igliczni to na pewno nie jest to Syngnathus typhle.
iglicznie i węzynki nie były na wystawie za to jest kryminał:P
Miałem je prywatnie. Co do fotek to z racji ze ryby pływały z drapolami to był niezły obieg sumy i szczupaki wcinały ryby. Podobnie stornie zjadały stynki i inne cuda co tam pływały.
z racji na błędy które popełnialiśmy niestety częste były awarie i co ciekawsze okazy padły. Sam nie jestem bez winy bo stornie były u mnie na hodowli ale się ugotowały nie przetrzymały temp. niestety nie miałem innego miejsca na nie;(
Polskie ryby są fajne ale podejście do akwariów z nimi musi być dość specyficzne. Chłodzenie wewnętrzny obieg wody spore złoże biologiczne, automatyczna podmianka, wiele kryjówek, niestety większość rodzimych ryb jest bardzo agresywna i zjada rośliny.
Miałem je prywatnie. Co do fotek to z racji ze ryby pływały z drapolami to był niezły obieg sumy i szczupaki wcinały ryby. Podobnie stornie zjadały stynki i inne cuda co tam pływały.
z racji na błędy które popełnialiśmy niestety częste były awarie i co ciekawsze okazy padły. Sam nie jestem bez winy bo stornie były u mnie na hodowli ale się ugotowały nie przetrzymały temp. niestety nie miałem innego miejsca na nie;(
Polskie ryby są fajne ale podejście do akwariów z nimi musi być dość specyficzne. Chłodzenie wewnętrzny obieg wody spore złoże biologiczne, automatyczna podmianka, wiele kryjówek, niestety większość rodzimych ryb jest bardzo agresywna i zjada rośliny.
A pokaż mi kogoś kto wjechałby do Manufaktury i powiedział o wężynka i iglicznia z Bałtyku, a potem zamknął do puchy. Ja wiem że w naszym kraju są pod ścisłą ochroną, ale te ryby występują w przybrzeżnych wodach dookoła całej Europy i Afryki północnej. Więc jak i kto by Ci udowodnił skąd je masz?
Skąd brałeś te wszystkie ryby?
Flądry zwłaszcza większe gatunki są drapieżnikami.
A które są bardzo agresywne?
Skoro miałeś takie problemy z krajowymi rybami, to nie boisz się że z tymi z A. Północnej też będziesz miał ?
Skąd brałeś te wszystkie ryby?
Flądry zwłaszcza większe gatunki są drapieżnikami.
A które są bardzo agresywne?
Skoro miałeś takie problemy z krajowymi rybami, to nie boisz się że z tymi z A. Północnej też będziesz miał ?