najpiękniejsze ryby z ameryki północnej

Nairams

Post autor: Nairams »

Ale też trzeba wziąć pod uwagę, że każdemu podoba się co innego. Dla niektórych wystarczy, że ryby są kolorowe, dla innych muszą to być pielęgnice lub coś dużych rozmiarów, a jeszcze do kogoś typowe drapieżniki żywiące się innymi kolorowymi rybkami.
Ostatnio zmieniony 2012-02-16, 11:44 przez Nairams, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

http://www.definiteaquascape.tv/1/Bioto ... er_01.html

dla niewtajemniczonych polecam filmiki Piotra z jego komentarzem, fantastyczne
Co by tu napisać... :-P

pstrag222

Post autor: pstrag222 »

Zgadza sie. Jednym podobaja sie rozowe landrynki, a innym naturalne piekno. Ja tylko napisalem swoje zdanie.
144L-Herotilapia multispinosa,Poecilia sphenops,Agamyxis pectinifrons
38L- Azja(Colisa lalia)

Drago

Post autor: Drago »

king jak czytam to ''polskie ryby juz miałem łososia, troć wędrowną, flądry, , węgorzyce węgorza, kury diabły, węzynki i iglicznie''. Chociaż te ''klenie, świnki, sielawy, sieje, lipienie'' też z przymrużeniem oka traktuje to przypomina mi się mój szef.

Jego sąsiadka zrywała jabłka, a on to zobaczył i mówi pani po co pani się męczy i łazi z drabiną żeby kilka jabłek zerwać, niech pani przyjdzie jutro do mnie, mam pełną piwnicę to sobie pani weźmie. No i baba przyszła, piwnica pusta, a on mówi popatrz pani wszystkie jabłka jeże w nocy wyniosły.
Ostatnio zmieniony 2012-02-16, 21:43 przez Drago, łącznie zmieniany 1 raz.

king
Kontakt:

Post autor: king »

http://www.akwarystyka.com.pl/ tutaj masz mój wątek o akwarium i fotki ryb.
Ryby polskie miałem ale niestety nie nadają się do akwariów macie rację wyglądają w nich średni dlatego betonowe olbrzymy chcemy dla nich stawiać.
Kuba arapaima jest bardzo smaczna ponoć jak przerośnie to sprawdzimy:P
I tak moimi faworytami rybnymi są stornie i węgorzyce choć kur tez jest super. A i zapomniałbym miętus piękność prawdziwa. A z ryb tropikalnych poskoczki, pielęgnica cytrynowa i Hydrolicusy.
Ostatnio zmieniony 2012-02-17, 00:46 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

king pisze:http://www.akwarystyka.com.pl/ tutaj masz mój wątek o akwarium i fotki ryb.
Mógłbyś podać bezpośredni link do Twojego tematu?

king
Kontakt:

Ostatnio zmieniony 2012-02-18, 13:14 przez king, łącznie zmieniany 2 razy.

pstrag222

Post autor: pstrag222 »

No w zdjęciu z mazur to mi tylko karpia zabrakło.
A tak na serio to podpisałbym je bardziej jako .
"Dlatego nie trzymamy suma w akwarium"
Rzeka górska to pojecie szerokie
144L-Herotilapia multispinosa,Poecilia sphenops,Agamyxis pectinifrons
38L- Azja(Colisa lalia)

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

King, te akwaria są pod Twoją opieką od początku istnienia Akwarium w Manu?

king
Kontakt:

nie, jeśli chodzi o akwaria to opór był spory by cokolwiek tam robić. Dopiero niedawno się to zmieniło. Wcześniej można było śmiało zmienić nazwę z akwarium na wykańczarium.
Ale ograniczenie zarządzania wyszło na dobre rybom.
Doktor Glubowski i mgr Jacek przeszli długą drogę i śmiało można o nich mówić "specjaliści"
Ryby teraz były naprawdę pod dobrą opieką, czego nie można powiedzieć o początkach akwarium. Wtedy pracowała jedna osoba, a 5 się przyglądało. Te czasy mam nadzieję odeszły bezpowrotnie.
Ostatnio zmieniony 2012-02-18, 16:50 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

Drago

king zwracam honor trochę prawdy jest w tym co napisałeś ale tylko trochę. Przejrzałem zarówno Twoje linki jak i inne zdjęcia na necie i z tych ryb'' łososia, suma, troć wędrowną, klenie, świnki, sielawy, sieje, flądry, okonie, sandacze, lipienie, węgorzyce węgorza, kury diabły, węzynki i iglicznienie''. Nie widziałem łososia, troci wędrownej, klenia, sielawy, sieji, sandacza, węgorza, kur diabła no i tego co chciałem zobaczyć najbardziej Nerophis ophidion. Co do flądry to trudno stwierdzić czy to Stronia, bo Gładzica i Zimnica też są prawoboczne. Co do igliczni to na pewno nie jest to Syngnathus typhle.

king
Kontakt:

iglicznie i węzynki nie były na wystawie za to jest kryminał:P
Miałem je prywatnie. Co do fotek to z racji ze ryby pływały z drapolami to był niezły obieg sumy i szczupaki wcinały ryby. Podobnie stornie zjadały stynki i inne cuda co tam pływały.
z racji na błędy które popełnialiśmy niestety częste były awarie i co ciekawsze okazy padły. Sam nie jestem bez winy bo stornie były u mnie na hodowli ale się ugotowały nie przetrzymały temp. niestety nie miałem innego miejsca na nie;(
Polskie ryby są fajne ale podejście do akwariów z nimi musi być dość specyficzne. Chłodzenie wewnętrzny obieg wody spore złoże biologiczne, automatyczna podmianka, wiele kryjówek, niestety większość rodzimych ryb jest bardzo agresywna i zjada rośliny.

Drago

A pokaż mi kogoś kto wjechałby do Manufaktury i powiedział o wężynka i iglicznia z Bałtyku, a potem zamknął do puchy. Ja wiem że w naszym kraju są pod ścisłą ochroną, ale te ryby występują w przybrzeżnych wodach dookoła całej Europy i Afryki północnej. Więc jak i kto by Ci udowodnił skąd je masz?
Skąd brałeś te wszystkie ryby?
Flądry zwłaszcza większe gatunki są drapieżnikami.
A które są bardzo agresywne?
Skoro miałeś takie problemy z krajowymi rybami, to nie boisz się że z tymi z A. Północnej też będziesz miał ?

king
Kontakt:

wszystkie problemy zostały rozwiązane, ryby były z odłowu część sam łapałem reszta ze MIRu

cuprum

Post autor: cuprum »

Szczęka będzie opadać przez przez pierwsze 2 miesiące działania w nowym miejscu, a potem co? Taki sam syf jak był?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”