A niech by sobie wygrało akwarium w style"nature",ale jak wygrywają takie akwaria,w których widać gołe rury od filtra..już nie wspomnę o innych mankamentach,bo po co?...trochę to jest grubymi nićmi szyte,bo konkurs to konkurs i powinien jakiś poziom trzymać.
Nie to żebym miała coś do trendów japońskich i by mi przeszkadzały"skośnookie" akwaria

,nie wnikam już też w sprawy wzajemnej adoracji pewnych grup na forum,bo akurat nie uczestniczę czynnie na tamtym forum,kiedyś miało ono jakiś poziom,ale teraz to są sporadyczne wynurzenia osób,które tam coś ciekawego napiszą.
A wracając jeszcze do najnowszych "trendów" w akwarystyce,wiadomo,o jaki nurt chodzi,to jak po raz pierwszy zamieściłam zdjęcia swojego akwarium,na znanym forum"florystycznym",to otrzymałam komentarze w stylu:"a cóż to za wiocha?, to już jest niemodne", gdyby to był jakiś manten stone,w otoczeniu małego heńka,to by było na czym oko zawiesić

.I tak jak już wspomniałam,nie mam nic do tego stylu,a jedynie stwierdzam,iż zdominował on akwarystykę,ale tak chwilami bez zrozumienia właśnie,dla tych,którzy wolą tworzyć nieco inne obrazy w swoim akwarium

.