kamienie ADA
kamienie ADA
Witam.[center][/center]Mam pytanko - orientuje się ktoś czy na giełdzie akwarystycznej przy ul. Równej mozna kupić kamienie ADA 
Re: kamienie ADA
sprzedawaC TE CUDOWNE KAMIENIE MOGA JENO GODNI TEGO SPRZEDAWCY. Z TEGO CO MI WIADOMO W LODZI SA TYLKO 2 TAKIE MIEJSCA.Zbyszek17 pisze:Witam.[center][/center]Mam pytanko - orientuje się ktoś czy na giełdzie akwarystycznej przy ul. Równej mozna kupić kamienie ADA
chyba ze ktos handluje podrobka (co dla mniej wprawnego oka - o ktore cie nie posadzam :) - moze byc trudne do zauwazenia)
furraan, dzięki, ten sklep akurat znamfurraan pisze:Kupisz je tu : NAAcademy Łódź, ul. Bratysławska 10A.
jabol, pytałem dlatego bo byłem przekonany że na takiej giełdzie jakiś porządny dostawca się znajdzie.jabol pisze:sprzedawaC TE CUDOWNE KAMIENIE MOGA JENO GODNI TEGO SPRZEDAWCY. Z TEGO CO MI WIADOMO W LODZI SA TYLKO 2 TAKIE MIEJSCA.
Hyhyhyhyyy, Jabol nie krzycz!jabol pisze:TE CUDOWNE KAMIENIE MOGA JENO GODNI TEGO SPRZEDAWCY. Z TEGO CO MI WIADOMO W LODZI SA TYLKO 2 TAKIE MIEJSCA.
-
Umbrosorium
- Kontakt:
Przepraszam, ale jeśli jest w nazwie np. Manten i jest wydobywane z tego samego miejsca to jest podróbka? Jesli ktoś nie uzyje nazwy ADA, to sorki ale sa wtedy bardzo podobne do Adowskich. Moze nie az tak segregowane, ale jednak sa to te same kamienie.jabol pisze:sprzedawaC TE CUDOWNE KAMIENIE MOGA JENO GODNI TEGO SPRZEDAWCY. Z TEGO CO MI WIADOMO W LODZI SA TYLKO 2 TAKIE MIEJSCA.Zbyszek17 pisze:Witam.[center][/center]Mam pytanko - orientuje się ktoś czy na giełdzie akwarystycznej przy ul. Równej mozna kupić kamienie ADA
chyba ze ktos handluje podrobka (co dla mniej wprawnego oka - o ktore cie nie posadzam :) - moze byc trudne do zauwazenia)
Inny przykład czym sie różnią nożyczki czy pensety ADY od firmy Borneo Wild ? Niczym, porównywałem i jedne i drugie. Nawet sa w tej samej fabryce (podobno) robione w Pakistanie.
Tylko Adowskich jest cena troche wyższa.
- andrzej_vader
...i nie tylko tamfurraan pisze:Kupisz je tu : NAAcademy Łódź, ul. Bratysławska 10A.
kwestia sprzedazy ADA wiaze sie z "pewnymi ograniczeniami" i BYLE KTO i BYLE GDZIE..nie moze sobie sprzedawac (to tak mowiac w duzym uproszczeniu).Zbyszek17 pisze:, pytałem dlatego bo byłem przekonany że na takiej giełdzie jakiś porządny dostawca się znajdzie.
ale tych BOrneo...nie pomazal sam Amano, wiec nie maja tej magicznej mocy co te sygnowane przez ADAUmbrosorium pisze: Inny przykład czym sie różnią nożyczki czy pensety ADY od firmy Borneo Wild ? Niczym, porównywałem i jedne i drugie. Nawet sa w tej samej fabryce (podobno) robione w Pakistanie. Tylko Adowskich jest cena troche wyższa.
jesli zas chodzi o kamienie to jedynie te ADA nadaja sie do kompozycji w akwarium. jesli uzyjesz podrobki (chocby pochodzacej z tego samego kamieniolomu) wtedy popelniasz wykroczenie przeciwko Kodeksowi Bushido i zostajesz na wieki przeklety.
Ostatnio zmieniony 2011-03-11, 12:04 przez jabol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Umbrosorium
- Kontakt:
Nawet w Polskich górach sa miejsca, gdzie kamienia ala MAnten Stone lub Pagoda Stone znajdziesz. Tak samo jak oryginalne nie zmieniaja parametrów wody (sprawdzane były przez znajomych geologów i chemików).andrzej_vader pisze:Sorki, że jeszcze ja zaśmiecę temat... ale mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć skąd są pozyskiwane te kamorry? I jaki to jest rodzaj skały?. Googlowałem ale najwyraźniej mało wprawnie.
A poco mam w tym momencie przepłacać, jesli moge równie dobra rzecz miec duzo taniej.jabol pisze:ale tych BOrneo...nie pomazal sam Amano, wiec nie maja tej magicznej mocy co te sygnowane przez ADAUmbrosorium pisze: Inny przykład czym sie różnią nożyczki czy pensety ADY od firmy Borneo Wild ? Niczym, porównywałem i jedne i drugie. Nawet sa w tej samej fabryce (podobno) robione w Pakistanie. Tylko Adowskich jest cena troche wyższa.
Nie mówie, ze Ada nie ma dobrych produktów bo ma, sam uzywam podłoża, nawozów czy medii filtracyjnych.
Ale cześć ich produktów ma duzo tańsze odpowiedniki, które również sa dobre.
a akwarystyka roslinna czy styl nature to nie tylko preparaty Ady.
Ostatnio zmieniony 2011-03-11, 08:56 przez Umbrosorium, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrzej_vader