FERKA AQUABASE

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Fajnie Zbyszku, że mi pokazałeś gdzie ale chyba mnie nie zrozumiałeś. Chciałem to nabyć od ręki w Łodzi a nie kupować w sieci czy na allegro. Gdybym wiedział, że nie uda mi się tego dostać na Równej kupiłbym to w środę na allegro czy innym miejscu w sieci bo wiesz google nie gryzie ale Łódź to taki "kraj" w którym jest wszystko ale jak chcesz kupić to nie ma. Dlaczego uważasz, że to kombinacja? Chcę podsypać dwuletni substrat w starym baniaku przy okazji restartu i zmiany aranżacji to źle?

BTW. Takie RA tak samo jak Rybarium nie ma tego od ręki i średnio każą sobie na to czekać ok 10 dni (Rybarium znacznie krócej ale też) ale z dwojga złego wolę dać zarobić Łodziakom niż wydać kasę w Krakowie ludziom, którzy mają klienta gdzieś szczególnie przez długi czas realizacji bądź też wysyłanie "zamienników" bo akurat taki mieli. Co do akwarystyczny24 to tam ogólnie pojechali na urlop więc zamawiać nie ma po co no i ta cena.
Ostatnio zmieniony 2012-09-14, 11:18 przez Prospero, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Prospero pisze:Fajnie Zbyszku, że mi pokazałeś gdzie ale chyba mnie nie zrozumiałeś. Chciałem to nabyć od ręki w Łodzi a nie kupować w sieci czy na allegro. Gdybym wiedział, że nie uda mi się tego dostać na Równej kupiłbym to w środę na allegro czy innym miejscu w sieci bo wiesz google nie gryzie ale Łódź to taki "kraj" w którym jest wszystko ale jak chcesz kupić to nie ma.
Prospero pisze:Dlaczego uważasz, że to kombinacja?
Piotrek, teraz ja odpowiem że mnie chyba nie zrozumiałeś ;-)[center][/center]Zauważ że celowo napisałem słowo
"kombinacji"
w cudzysłowiu, bo na myśli miałem Twoje eskapady po giełdach, sklepach, telefonach itd. Gdybyś od razu podjął decyzję kupna przez neta to byłoby po sprawie. Ja wymieniłem tylko to co wpadło pierwsze do ręki, ale są jeszcze dystrybutorzy Ferki i wiele pokrewnych firm, a co do kupna/sprzedaż w Łodzi to mam podobne zdanie jak Ty Piotrze.[center][/center]
Chcę podsypać dwuletni substrat w starym baniaku przy okazji restartu i zmiany aranżacji to źle?
bardzo dobrze[center][/center]
Co do akwarystyczny24 to tam ogólnie pojechali na urlop więc zamawiać nie ma po co no i ta cena.
Dla mnie to jeden z najlepszych sklepów, biorę tam od lat i nigdy nie miałem zastrzeżeń, a kurierem mam paczkę po dwóch dniach.

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

ja mam dokładnie 83.8 g bo mi zostało, jesli duzo nie potrzebujesz...
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Prospero
Administrator

Jak brałem ADĘ to akurat FERKI nie było więc szukałem czegoś bliżej i wyszło jak z meczami w nogę Polaków... Z Akwarystycznego24 też brałem ale mają wole więc kupa. Nie zbawi mnie już tym bardziej, że i tak weekend. Pomyślę coś w przyszłym tygodniu. Jak wiadomo pośpiech w akwarystyce jest wskazany jedynie gdy wycieramy wodę z podłogi :-> No i brakuje mi kilku sadzonek roślin aby zmontować to co mam w głowie.

Ogólnie to podziałał bym sobie w weekend ale nici bez tych dodatków z tego.
Ostatnio zmieniony 2012-09-14, 21:26 przez Prospero, łącznie zmieniany 2 razy.

Prospero
Administrator

@Krzychu... Dymek oczywiście się nie odezwał więc poszukałem i znalazłem za 64zł średnio dycha taniej niż wszędzie więc zamówiłem to i roślinki :lol:

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Prospero pisze: Dymek oczywiście się nie odezwał
Nie dziw się...pewno leczy się po zlocie i targach ;-) Za mało dałeś mu czasu na dojście do formy :-P

Prospero
Administrator

To co Ona tak oczadział!? Co tam robiliście, że On taki zadymiony :mrgreen: ??

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Piotrek sprzedaje jedynie w hurcie z tego co mi mówił na targach, detalem się nie zajmuje ;-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Prospero
Administrator

To z racji przyzwoitości powinien odpowiedzieć :-/ Nie ważne. Kupiłem w innym miejscu. Teraz to jeszcze kilku roślin brakuje i można zaczynać.

Ogólnie z dupereli to mi brakuje jeszcze reduktora i kupię chyba Qpneumatic bo mały i fajny.

BTW. Gosiu u Ciebie w razie czego nie dostanę Ferki?
Ostatnio zmieniony 2012-09-17, 15:04 przez Prospero, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Na razie jeszcze nie mam Ferki, rozmawiałam z Piotrem, może będę miała Ferkę za jakiś czas.A teraz mogę Ci zaproponować coś, co spełnia podobne zadanie jak omawiana Ferka.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Prospero
Administrator

Powiedz co!? Ciekawy jestem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”