przeklucie uszu

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
maly2st

przeklucie uszu

Post autor: maly2st »

witam chce zapytac gdzie solidnie i w miare tanio moge przekluc dziecku uszy najlepiej w okolicy MANUFAKTURY (jakies 30 minut spacerem)
Proszę wybaczyć brak polskich liter głównie korzystam z telefonu.
Adminów proszę o nie denerwowanie się telefon to nie komputer.

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

Proponuję profesjonalne studio tatoo i piercing.

Miejsce z zewn wygląda obskurnie jednak pełna profeska. Małżonka przekłuwała tam pempek - 0 powikłań. Sterylnie i czysto.

Ja się tatuowałem - również nie mam zastrzeżeń.
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

TosiaiTymek

Post autor: TosiaiTymek »

U każdej kosmetyczki można wykonać taki zabieg. Zrobi to bardzo szybko nawet dzidzia nie będzie wiedziała kiedy. Pozatym mają kolczyki ze stali chirurgicznej i ucho szybko się goi. Moja jedna córa miała 4 mc nawet nie poczuła , starsza roczek i też nie było wiekszego problemu..
Pozdrowionka....

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

Chyba zapomniałem o linku :) - http://www.tatuaz.com.pl/underpages/contact.html
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

queen

Post autor: queen »

Naprawdę każda kosmetyczka taką zabawę oferuje, w miarę niedrogo, unikałabym studia piercingu- zwykle cena jakieś 30-40% wyższa.

A w ogóle- nie męczyłabym dziecka, będzie nastolatką, to przekłuje jak zechce. 8-)

Awatar użytkownika
wachkala

Post autor: wachkala »

TosiaiTymek pisze:Moja jedna córa miała 4 mc nawet nie poczuła , starsza roczek i też nie było wiekszego problemu..
:mrgreen: ... a ja znam takie dziewczyny które dobiegają 30 i nie mają przekłutych uszu i nigdy nie miały, podobno.

tak z ciekawości, bez podtekstów ze zwykłej ludzkiej ciekawości zapytam bo ja ani nie w temacie rodzicielskim ani piercingu.
Po co się przekłuwa dzieciom uszy????

maly2st

W przekluwam dziecku uszy jako dodatek do prezentu na roczek a wiem ze puzniej w wieku szkolnym ciezko bedzie to zrobic (zakazy w szkolach) moja druga cora lubi swoje kolczyki i jak gdzies idziemy to wybiera w ktorych chce isc

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

wachkala pisze:Po co się przekłuwa dzieciom uszy????
Ludzie różne rekordy pobijają .... jedni skaczą ze stratosfery i przekraczają prędkość dzwięku w spadku swobodnym, inni okaleczają niemowlaki...

queen

Post autor: queen »

JA przekłułam uszy mając 20 lat. Szczerze mówiąc, cieszę się, że nie wcześniej.
Nie wiem czy jesteś świadomy- ale ucho szybciej się starzeje, traci sprężystość :roll: , będąc przekłute.

Nie fundowałabym czegoś takiego małemu dziecku.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nie ktorzy rodzice tuninguja nawet swoje najmniejsze pociechy,tylko po,to by wygladala w ich oczach przepieknie,a do tego puekne sukienusie z falbankami i kapelusiki.
Wszystko po,to by miec mala barbi w domu.
Osobiscie swojemu dziecku temu bym nie zafundowal.

A slyszalem tez ze nie ktore mamy robia nawet takim malucha makijaz do chrztu,bo po tem na zdjeciach podobno jak lalka wyglada,ehh.
Chyba prosciej i bezpieczniej kupic lalke i sobie ja przebierac,malowac i przekluwac.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Hehe, dobrze, że mam synka - sam się tuninguje siniakami na kolanach po wariacjach z kolegami i koleżankami w przedszkolu :mrgreen:

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

poseka poseka ja sobie w wieku 9 lat zażyczyłem kolce w uszach, po miesiącu miałem pierwszego, dwa lata później zrobiłem se drugiego sam :P igła, korek i spirytus :P
Co by tu napisać... :-P

mc.michu
Kontakt:

Post autor: mc.michu »

A ja mam siedmio miesięczną córeczkę i nie wyobrażam sobie żeby miała teraz przekłuwane uszy, zresztą uważam że u takich maluchów nie wygląda to ładnie a takie brzdące nie potrzebują tunningu żeby być kochane.
maly2st pisze:a wiem ze puzniej w wieku szkolnym ciezko bedzie to zrobic (zakazy w szkolach)
jakie zakazy? z tego co wiem to szkoły a raczej wychowawcy często proszą aby kolczyki (jak już są) były nie wiszące, jakieś kółka, wkręty, ze względów bezpieczeństwa.

maly2st

Jakbyscie chcieli wiedziec to PROCHNIKA 16a salon fryzjersko-kosmetyczny zaplacilem dzisiaj 30pln (przeklucie+kolczyki) czas lacznie 8minut czysto

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”