Zestaw CO2

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

A mógłbyś mi podać jakieś namiary na elektrozawór? ;-)
Ostatnio zmieniony 2011-11-17, 23:25 przez mat114, łącznie zmieniany 1 raz.
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

wysłałem na pw

diquan

Post autor: diquan »

Co do elektrozaworu qpneumatic to nie polecam. Plusem jest jego cena. A teraz minusy - bardzo delikatny gwint wewnętrzny, który łatwo zerwać i trudno uszczelnić; podobno bije wszystkie inne elektrozawory pod względem temperatury - zwykły chwyt marketingowy, po kilkugodzinnej pracy parzy w rękę, śmierdzi topionym plastikiem. Ogólnie nie byłem z niego zadowolony - być może trafił mi się taki egzemplarz. Osobiście mogę polecić włoski elektrozawór ACL . Solidnie wykonany, grzanie w normie, mosiężny korpus i przy tym mały pobór prądu.

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Za namową kolegi wojtekr Napisałem do użytkownika bebecebul i zobaczymy co tego wyniknie. Dzięki diquan za info o tym elektrozaworze ;-)
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

bebecebula
Kontakt:

Post autor: bebecebula »

diquan pisze:Co do elektrozaworu qpneumatic to nie polecam. Plusem jest jego cena. A teraz minusy - bardzo delikatny gwint wewnętrzny, który łatwo zerwać i trudno uszczelnić; podobno bije wszystkie inne elektrozawory pod względem temperatury - zwykły chwyt marketingowy, po kilkugodzinnej pracy parzy w rękę, śmierdzi topionym plastikiem. Ogólnie nie byłem z niego zadowolony - być może trafił mi się taki egzemplarz. Osobiście mogę polecić włoski elektrozawór ACL . Solidnie wykonany, grzanie w normie, mosiężny korpus i przy tym mały pobór prądu.
A jeżli chodzi o jego moc to proszę samemu zobaczyć :
http://www.aquariumsklep.pl/wm.php?img= ... 66e3664792

A jeżeli chodzi o jego temperaturę to tak to jest chwyt marketingowy bo temperatura jest mierzona plastykowego pilota a nie cewki !!! i dlaczego niema zdjęć z mocą cewki jak też kraju producenta tego elektrozaworu,czyżby sprzedawcy obawiali się czegoś ??

Pozdrawiam

jabol

Post autor: jabol »

bebecebula pisze:,czyżby sprzedawcy obawiali się czegoś ??
Pozdrawiam

przeca wiadomo ze jak cos "tanie i superekstra" - to chinol :)

PS

ostatnio jednak trend sie zmienia. podobno chinczycy chca przenosic produkcje do Polski bo jest tansza sila robocza .... i to nie jest bynajmniej zart (choc mozna to koniec koncow potraktowac jako czarny humor)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”