tło

Awatar użytkownika
leniwiec19

Post autor: leniwiec19 »

Kuba ja miałam tło mist w 60. I powiem Ci że bez podświetlenia z tyłu nic ci nie wyjdzie ładnego. Chodzi mi tu o ogólne wyobrażenie i opisy tła mist. Samo tło wygląda jak mleczna, przezroczysta folia.
Pozdrawiam
Monika
98l
63L
30L

Hex

Post autor: Hex »

Ok ale będzie podświetlenie tylko nie wiem czy listwą ledową bo mi zostało około 30 cm czy np punktowe bo mam na stanie jeszcze 3 moduły nie używane o barwie 2700k o ile dobrze pamiętam.

Monia a mogła byś wstawić jakieś zdjęcie jak to wyglądało u Ciebie ??

Pabian

Post autor: Pabian »

Hex pisze:hehe niech sam autor postu się wypowie ;p hehe
Hex nie zaśmiecaj tematu!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
idę spać bo mam drgawki

Awatar użytkownika
leniwiec19

Hex pisze: Monia a mogła byś wstawić jakieś zdjęcie jak to wyglądało u Ciebie ??
Niestety nie mam ani jednej foty, bo ja kupując to tło, spodziewałam się zupełnie czegoś innego i jak już je zamontowałam to okazało się że widać cały filtr (kaskadę) i guzik z tego wyszło. Nie miałam żadnego podświetlenia. Więc na to tło nakładałam karton w zależności od nastroju albo biały albo czarny i tła mist w ogóle nie było widać.
Pozdrawiam
Monika
98l
63L
30L

Hex

Pabian pisze:Hex nie zaśmiecaj tematu!!
dobrze prze pana nie będę :P

leniwiec19, hmm jeśli masz to tło to mogła byś mi je użyczyć na jedn góra dwa dni :P bo z chęcią bym się przekonał jak to się prezentuje z podświetleniem.

Awatar użytkownika
leniwiec19

Musisz zagadać do Bolka bo dziś do niego pojechało razem z 60-tką.
Pozdrawiam
Monika
98l
63L
30L

Hex

hehe no to będę musiał co innego wykombinować ;]

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Co do koziej,to na forum tego stwierdzenia uzywa chyba 5 osob,takze Krzysiu nie strzelalem,tylko do Ciebie ;-)

Tlo mist mam w 450.
W czasie rzeczywistym tlo jest jasne,ale nie tak jak na zdjeciach.
Bym w czasie rzeczywistym uzyskal taki efekt,musialbym za tlem conajmniej 200 watt oswietlenia.
Jesli mamy wysoka aranzacje z roslin tak na 3/4 wysokosci zbiornika,to do takiego efektu wystarczy,tylko oswietlenie zbiornika,pod warunkiem,ze bedzie ono jakies 20cm nad zbiornikiem,a i samo zrodlo swiatla przesuniete do tylu,tak by swiatlooglo "spasc" za akwarium.
W tedy ta 1/4 na wysokosc tla bedzie dosc jasna.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Hex

Lukiki pisze: uzywa chyba 5 osob
Krzysiek, Zbyszek i ja póki co z 3 się spotkałem hehe ;p ale nie o to tu chodzi

Lukiki, dzięki jeśli chodzi o sposób podświetlenia w 100% powiedziałeś mi to czego chciałem się dowiedzieć ;)

Pozostaje jeszcze 2 kwestia jak uzyskać efekt takie tła lub zbliżony za pomocą czego bo na to pytanie nie padła odpowiedź, nie biorę pod uwagę kupowania gotowca, szukam ciekawego zamiennika ;]

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Ale zamiennika nie ma :-)
Chyba,ze swietlowki zamienisz na slonce,a folie na... Hmm,mysle xe jak wazelina wysmarujesz sxybe,to tez da podobny efekt ;-)
A tak na serio,to przeciez fachowego mista z RA nie musisx kupowac.
Ja kupilem folie na allegro przeznaczona na oklejanie szyb w biorach.
Na moje akwa z przesylka koszt 50zl.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Pabian

Post autor: Pabian »

Tak jak mówi Łukasz ,zamiennika raczej nie ma ...tzn. jest ,ale przecież nie będziesz matował teraz specjalnie szyby. Na początku kiedy jeszcze akwa niesklejone można to zrobić . W sumie ten sam efekt i koszt co folia ...tyle ze już masz to na stałe ... a folia jak Cię zdrzażni ,to ją zrywasz i po zawodach

Hex

matować ow hehe nawet mi to przez myśl nie przeszło, udało mi się już coś wykombinować ;] posłużyła do tego kalka kreślarska i odpowiednie "cieniowanie" farbą w spraju (szara, biała i odrobina czarnej) jak skończę to się pochwale i tłem z podświetleniem i akwa, ale póki co muszę wykombinować jak ładnie porozdzielać taśmy ledowe ;/ by nie paliło się wszystko na raz bo w pokoju będę miał podświetlenie jak na choince hehe a tego chce uniknąć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”