A ja sie ciesze że w noge jest taka porażka może wreszcie ludzie zauważą że są w polsce wiele ciekawsze sporty na poziomie światowym a nie podwórkowym.
Lekkoatletyka siatka kosz ręczna nawet prawie nieznana piłka wodna kwalifikuje sie co roku na mistrzostwa europy.
A nasze "gwiazdy" zarabiające gruba kase żenada i masakra.
Nie oszukujmy się. Nasz narodowy sport to na pewno NIE piłka nożna. Gdyby te nakłady finansowe które są topione w piłce nożnej przenaczyć na inne dyscypliny, chociażby lekkoatletykę to bylibysmy w rankingach zdecydowanie wyżej i tego typu zwycięstwa jak dzisiejsze nie robiłyby wrażenia, bo byłyby codziennością
Piłka nożna jest w polsce sportem narodowym bo to jest najpopularniejszy sport i to o nim pisza najwięcej w gazetach i to o nim są specjalne gazety. To na mecze piłkarskie chodzi najwięcej kibiców i o nodze sie najwięcej mówi.
A kwestia tego w czym odnosimy sukcesy to inna sprawa.
A co do pieniędzy to prawda bo brak finansów w niektóych dyscyplinach odbiera młodym zdolnym ludzią szansę normalnego treningu a czasem nawet startu w zawodach a bez tego nie da sie zostać kimś.
Ostatnio zmieniony 2009-09-13, 23:11 przez Vendredi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja również gratuluje sukcesu:):) obejrzałem chyba wszystkie mecze na tych mistrzostwach:) muszę jednak szczerze przyznać, że nie liczyłem z takim składem na taki wielki sukces.
Teraz czekam na Ligę Światową w Łodzi:) choć znając życie to bilety znów pójdą mocno w górę jak to miało miejsce po vice mistrzostwie świata:)
Gratulacje. Od wielu lat jestem fanem siatkówki, a jak była obiecująca drużyna w zduńskiej woli to byłem z nimi na wszystkich meczach w zduni i na wyjeździe, niestety też poszło o kasę jak weszli do I ligi :( tak mi się chciało płakać, a zaczęli od jakiejś podwórkowej ligi. A Wlazły właśnie w zduńskiej woli zaczął swoją wielką karierę. Szkoda, że go nie było tym razem na mistrzostwach. Na LŚ w łódzi byłem raz i chyba muszę kolejny raz jechać :D
Hmm co do piłki nożnej... nie chce mi się gadać, bo partaki są i tyle. nie rozumiem ich w ogóle jak można raz z bardzo dobrą drużyną wygrać a następnie z cieniasami poprzegrywać. Po prostu nasi piłkarze są do bani i nie ma trenerów którzy by ich pociągnęli.
Mecz w hali na żywo a mecz w telewizji to wielka różnica na korzyść hali:):) jak ktoś był to wie jaka jest atmosfera w Polsce na Lidze Światowej, niestety z roku na rok, coraz trudniej dostać bilety:)