najmniejsze akwarium???

Awatar użytkownika
wojtekr

najmniejsze akwarium???

Post autor: wojtekr »

Widzę tendencję do zakładania małych kostek po 10l i mniejszych.

Może zanim ktoś pomysli o pobijaniu rekordu w wielkości baniaczka, obejrzy ten filmik. To dopiero wyzwanie :-)

http://www.youtube.com/watch?v=AG4AvV6wz5Q

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Widziałam już ten filmik, tylko te rybki..jak ogląda to ktoś początkujący, może to odebrać zbyt dosłownie ;-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
wojtekr

Coś takiego można zrobić i się pochwalić, ale ciekaw jestem, czy można długo to utrzymać. Przecież nawet drobna ingerencja typu włożenie palca zabrudzonego może zmienić diametralnie parametry wody w całym baniaku.

A tak dla kontrastu coś zgoła innego :-)

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-no ... e-12820354

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Odnoszac sie do drugiego linku,to troche szkla i potwory,czyli basen.
O akwarium duzym mozemy mowic i nazwac go takim jak p.Amano juz wkrotce zrealizuje projekt akwarium naturalnego o dlugosci 7 metrow.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

discus6

Post autor: discus6 »

Lukiki pisze:O akwarium duzym mozemy mowic i nazwac go takim jak p.Amano juz wkrotce zrealizuje projekt akwarium naturalnego o dlugosci 7 metrow.
A o takim można powiedzieć że jest duże :?: :-D http://www.youtube.com/watch?v=sq_8tV3t ... re=related
discus6

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

I to jest akwarium :D a nie ściany woda i szyba, Korzenie zajefajne, ryby też zacne ;-)
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Lukiki

Usunce ten ostatni link,bo Kuba zacznie szalec :mrgreen:
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
wojtekr

Lukiki pisze:Odnoszac sie do drugiego linku,to troche szkla i potwory,czyli basen.
O akwarium duzym mozemy mowic i nazwac go takim jak p.Amano juz wkrotce zrealizuje projekt akwarium naturalnego o dlugosci 7 metrow.
No tak, ale p. Amano to cała firma, wielu ludzi, kasa, business itd. A tutaj facet sobie sam w domu pasję realizuje :-)
Co prawda, nie wspomniano nic o żonie :-)

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

wojtekr pisze:Co prawda, nie wspomniano nic o żonie :-)
Żona chyba w 7 niebie jest :mrgreen:.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Zafira pisze:
wojtekr pisze:Co prawda, nie wspomniano nic o żonie :-)
Żona chyba w 7 niebie jest :mrgreen:.
Bardziej podejrzewam, że żona minęła się z akwarium w drzwiach :-P

Łukasz, a może w klubie coś takiego? :lol:
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

jeden pokoik zalać :P

ten pan z Niemiec ma bardziej wyrafinowany baniak, anglik zalał piwnicę i wstawił ściankę ze szkła... żadnej aranżacji, cegła na ściankach... ale pomysł fajny, można się pobawić :)

co do prac pana Amano, stracił dużo w moich oczach w momencie gdy zobaczyłem jak to się naprawdę u niego robi, budowanie z klocków tak bym to nazwał, nie można mu zarzucić jednak oka do pięknych kompozycji, potrafi zachwycić, czekam z niecierpliwością na te duże zbiorniki, bo jestem ciekawy co wymyśli :)
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
wojtekr

3runer pisze:co do prac pana Amano, stracił dużo w moich oczach w momencie gdy zobaczyłem jak to się naprawdę u niego robi, budowanie z klocków tak bym to nazwał, nie można mu zarzucić jednak oka do pięknych kompozycji, potrafi zachwycić, czekam z niecierpliwością na te duże zbiorniki, bo jestem ciekawy co wymyśli :)
Wiecie może czy można zobaczxyć jego zbiorniki, które mają już 3-4 lata?
Bo jeżeli to jest robione tylko na pokaz, ładnie wygląda przez chwilę, a potem restart i nowa aranżacja, to ja dziękuję :-)

furious tomash

Post autor: furious tomash »

przy takim basenie to można oci**eć przy samym myciu szyb ^^
bla bla bla...

Lukiki

3runer, co do tych klockow,to jest to pokazana pewna metoda szybkiego zasiedlenia zbiornika w niczym,to nie ujmuje,a ze czesto widzimy,to teraz,to jest tylko spowodowane kwestia promowania tego sposobu.
wojtekr, jesli chodzi o zbiorniki,ktore funkcjonuja dlugo,to chyba nie trzeba specjalnie dlugo szukac,no wezmy na przyklad jego prywatny zbiornik lub kwadratowy duzy zbiornik w jego galerii w ktorym bolbitisy wyszly ponad wode.
Widze,ze gosc odbierany jest na taki szpan i to co zrobi od razu znika.
Ehh.
Zobaczcie sobie na YT jego zbiorniki,tam sa tez zbiorniki co dlugo sa i jest,to opisane.
Filmy

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

ja nie mówię, że na szpan, źle mnie zrozumiałeś, ja Pana Amano jak najbardziej cenię i nie uważam, go za szpanera, czy pozera, wręcz przeciwnie, krzewi bardzo ciekawy nurt w akwarystyce i sam widok jego akwariów nie jedną osobę zaraził tym bakcylem

sposób tworzenia jest dla mnie bardziej jak produkcja niż sztuka, jakby taśmowo, dlatego stracił tym w moich oczach, komercja zajęła miejsce sztuki...
Co by tu napisać... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”