tło

Hex

tło

Post autor: Hex »

Mam takie pytanie do was odnośnie tła mist, jak uzyskać najlepszy efekt waszym zdaniem???
Spotkałem się z różnymi sugestiami i wciąż szukam dalej ;] może macie jakieś ciekawe pomysł i patenty ??

Pabian

Re: tło

Post autor: Pabian »

Hex pisze:Mam takie pytanie do was odnośnie tła mist, jak uzyskać najlepszy efekt waszym zdaniem???
Spotkałem się z różnymi sugestiami i wciąż szukam dalej ;] może macie jakieś ciekawe pomysł i patenty ??
Ale o co Ci dokładnie chodzi? O firmę ,sposób kładzenia , podswietlenie ? rozwiń ,bo nie wiadomo o co kaman :-P

Hex

ju rozwijam

Chodzi mi użycie czegoś ---> co da efekt tła mist takiego matowego nadające nie co głębi może teraz będzie jaśniej ;p

Pabian

Hex pisze:ju rozwijam

Chodzi mi użycie czegoś ---> co da efekt tła mist takiego matowego nadające nie co głębi może teraz będzie jaśniej ;p
Kup sobie folię w Akcesie ....masz do wyboru mleczne ,mniej mleczne , dużo mniej mleczne ,i bardzo dużo mniej mleczne :mrgreen: ;-)

Cena zależy od jakości i producenta , ale lepiej wziąć droższą

Hex

albo gorączka Cie trzyma ;p że taka stylistyka albo % hehe ale zerknę tam jutro będę po mieście latał to zahaczę a jakieś inne propozycje od innych ???

behemoth

Post autor: behemoth »

NIe wiem jak to tło wygląda na żywo , na fotkach dla mnie porażka ,często nawet na tym tle nie widać ryb,bo są prześwietlone na fotach jakby potraciły kolory.

Hex

Zależy jakie ryby i jaki fotograf a przynajmniej tak mi się wydaje

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nic nie da glebi,procz jasnego swiatla,takie juz zludzenie optyczne.
Jesli chidzi o takowe,tlo zalezy czy ma byc do zdjec,czy efekt ma byc w czasie rzeczywistym.

Przy piprawnej fotografi normalnie widac ryby,no ale jak tam ktos powiedzial jak sie jest jak z koziej...
Ostatnio zmieniony 2013-01-29, 22:12 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Hex

Lukiki pisze:ale jak tam ktos powiedzial jak sie jest jak z koziej...
Hehe dlatego nie będę robił zdjęć bo podkreślam i utrzymuje bo nie mam czym ani odpowiednich kwalifikacji by robić dobre zdjęcia brak mi wprawy

Zależy mi by dobrze to wyglądało na zdjęciach jak i efekt był dobry również na żywo. Czy z Tego co Lukiki piszesz wynika że jedynie zabawa światłem :( hmm czeka mnie więcej kombinowania niż myślałem, ale zapytam się jeszcze jak proponujesz ustawić oświetlenie i czy od doły czy od góry było by lepsze by uzyskać pożądany efekt ???

Pabian

Możesz sobie zobaczyć na zdjęciach Gosi z Hannoveru ,jak takie tło wygląda.
A stylistyki się nie czepiaj , bo ani w gorączce ,ani po %... stylistyka jest po prostu wyrafinowana :-P
Lukiki pisze:
Przy piprawnej fotografi normalnie widac ryby,no ale jak tam ktos powiedzial jak sie jest jak z koziej...
Łukasz ....przesadziłeś z tą kozią ... :evil:
:lol: :lol: [/b]

Hex

A chyba że taki poziom wyrafinowania hehe

Pabian pisze:Łukasz ....przesadziłeś z tą kozią ... :evil:
w moim przypadku nie przesadził hehe bo sam tak mówiłem hehe ;p

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

Panowie, aż wstyd sie przyznać, ale pierwszy raz o takim tle mist słyszę.
Czy ono pasowałoby rónież do klimatu akwarium z pielęgniczkami, gdzie zawsze trochę garbników w wodzie jest?

Hex

Wydaje mi się że nie ale to moje zdanie, tak dziwnie szaro buro raczej by wyglądało. "Brązowa" woda na tle mgły , ale to rzecz gustu.

Pabian

Hex pisze:
Pabian pisze:Łukasz ....przesadziłeś z tą kozią ... :evil:
w moim przypadku nie przesadził hehe bo sam tak mówiłem hehe ;p
Myślałem że do mnie pije....ale w sumie ....i tak by miał rację :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hex

hehe niech sam autor postu się wypowie ;p hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”