tło
- leniwiec19
- leniwiec19
Niestety nie mam ani jednej foty, bo ja kupując to tło, spodziewałam się zupełnie czegoś innego i jak już je zamontowałam to okazało się że widać cały filtr (kaskadę) i guzik z tego wyszło. Nie miałam żadnego podświetlenia. Więc na to tło nakładałam karton w zależności od nastroju albo biały albo czarny i tła mist w ogóle nie było widać.Hex pisze: Monia a mogła byś wstawić jakieś zdjęcie jak to wyglądało u Ciebie ??
Co do koziej,to na forum tego stwierdzenia uzywa chyba 5 osob,takze Krzysiu nie strzelalem,tylko do Ciebie
Tlo mist mam w 450.
W czasie rzeczywistym tlo jest jasne,ale nie tak jak na zdjeciach.
Bym w czasie rzeczywistym uzyskal taki efekt,musialbym za tlem conajmniej 200 watt oswietlenia.
Jesli mamy wysoka aranzacje z roslin tak na 3/4 wysokosci zbiornika,to do takiego efektu wystarczy,tylko oswietlenie zbiornika,pod warunkiem,ze bedzie ono jakies 20cm nad zbiornikiem,a i samo zrodlo swiatla przesuniete do tylu,tak by swiatlooglo "spasc" za akwarium.
W tedy ta 1/4 na wysokosc tla bedzie dosc jasna.
Tlo mist mam w 450.
W czasie rzeczywistym tlo jest jasne,ale nie tak jak na zdjeciach.
Bym w czasie rzeczywistym uzyskal taki efekt,musialbym za tlem conajmniej 200 watt oswietlenia.
Jesli mamy wysoka aranzacje z roslin tak na 3/4 wysokosci zbiornika,to do takiego efektu wystarczy,tylko oswietlenie zbiornika,pod warunkiem,ze bedzie ono jakies 20cm nad zbiornikiem,a i samo zrodlo swiatla przesuniete do tylu,tak by swiatlooglo "spasc" za akwarium.
W tedy ta 1/4 na wysokosc tla bedzie dosc jasna.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Krzysiek, Zbyszek i ja póki co z 3 się spotkałem hehe ;p ale nie o to tu chodziLukiki pisze: uzywa chyba 5 osob
Lukiki, dzięki jeśli chodzi o sposób podświetlenia w 100% powiedziałeś mi to czego chciałem się dowiedzieć ;)
Pozostaje jeszcze 2 kwestia jak uzyskać efekt takie tła lub zbliżony za pomocą czego bo na to pytanie nie padła odpowiedź, nie biorę pod uwagę kupowania gotowca, szukam ciekawego zamiennika ;]
Ale zamiennika nie ma
Chyba,ze swietlowki zamienisz na slonce,a folie na... Hmm,mysle xe jak wazelina wysmarujesz sxybe,to tez da podobny efekt
A tak na serio,to przeciez fachowego mista z RA nie musisx kupowac.
Ja kupilem folie na allegro przeznaczona na oklejanie szyb w biorach.
Na moje akwa z przesylka koszt 50zl.
Chyba,ze swietlowki zamienisz na slonce,a folie na... Hmm,mysle xe jak wazelina wysmarujesz sxybe,to tez da podobny efekt
A tak na serio,to przeciez fachowego mista z RA nie musisx kupowac.
Ja kupilem folie na allegro przeznaczona na oklejanie szyb w biorach.
Na moje akwa z przesylka koszt 50zl.
Filmy
Tak jak mówi Łukasz ,zamiennika raczej nie ma ...tzn. jest ,ale przecież nie będziesz matował teraz specjalnie szyby. Na początku kiedy jeszcze akwa niesklejone można to zrobić . W sumie ten sam efekt i koszt co folia ...tyle ze już masz to na stałe ... a folia jak Cię zdrzażni ,to ją zrywasz i po zawodach
matować ow hehe nawet mi to przez myśl nie przeszło, udało mi się już coś wykombinować ;] posłużyła do tego kalka kreślarska i odpowiednie "cieniowanie" farbą w spraju (szara, biała i odrobina czarnej) jak skończę to się pochwale i tłem z podświetleniem i akwa, ale póki co muszę wykombinować jak ładnie porozdzielać taśmy ledowe ;/ by nie paliło się wszystko na raz bo w pokoju będę miał podświetlenie jak na choince hehe a tego chce uniknąć