Porozumienie ACTA

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Jak widac nawet informacje nie sa do końca spójne :evil: zastanawia mnie kwestia zgodności ACTA z konstytucją RP, w tej sprawie jesli juz cos powinni przeprowadzic referendum a nie po cichu cos podpisywac, zreszta teraz raczej długa droga do ratyfikacji, to , że podpisała jakas pani ambasador nic jeszcze nie oznacza, niemniej jednak nie stawia nad w dobrym świetle :-?
Łukasz

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

s050197 pisze:mnie rząd nie okłamał, było powiedziane że w nocy porozumienie zostanie podpisane i tak się stało. być może Ciebie też rząd nie okłamał a nierzetelne media :-P
Nierzetelne media to jedno, a nierzetelny rząd to drugie. Jak widzę gębę i słyszę na własne uszy co mówi, a potem widzę, że jest inaczej - to KŁAMIE.

jabol

Post autor: jabol »

nefrete1 pisze: Nierzetelne media to jedno, a nierzetelny rząd to drugie.
no właśnie chyba nie można tych dwóch kwestii rozdzielać.

99% mediów (chyba można tak odmieniać?) - liże tyłek obecnej władzy

Awatar użytkownika
s050197

Post autor: s050197 »

dla mnie Boni to nie to samo co rząd...

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

A czy ktoś tutaj z komentujących przeczytał dokładnie załżenia ACTA? Bo wypowiada się wiele osób.
To jest tak mętne, że wydaje mi się, że ten co podpisał to porozumienie, tak do końca nie wie, co podpisał, a Ci co protestują też tak do końca nie wiedzą przeciw czemu protestują.

jabol

wojtekr pisze: To jest tak mętne,
ta mętność właśnie jest najważniejsza, gdyż można wszystko pod to podciągnąć. zgodnie zresztą z zasadą:

bo to pijak jest..

pijak i złodziej !!!

bo każdy pijak to złodziej :-/

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

jabol pisze: ta mętność właśnie jest najważniejsza, gdyż można wszystko pod to podciągnąć. zgodnie zresztą z zasadą:

bo to pijak jest..

pijak i złodziej !!!

bo każdy pijak to złodziej :-/
Z ust mi to wyjąłeś, na codzień mam do czynenia z różnymi aktami prawnymi i tym podobnymi bzdurnymi pismami tylko troche z innej beczki i wiadomym jest, ze jesli coś jest niedopowiedziane i jak to było nazwane, "mętne" kwestia tylko odpowiedniej interpretacji aby wyczytac dokładnie to, co sie chce wyczytać, gdyby nie takie akty prawne oraz inne niejasne niesprecyzowane buble, firmy prawnicze i adwokaci byliby biedni jak mysz koscielna.\

EDIt:
APrpos, nie wiem czy to prowokacja czy kaczka... :shock:
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Stu ... &_ticrsn=3
Ostatnio zmieniony 2012-01-26, 20:17 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

furious tomash

Post autor: furious tomash »

wojtekr pisze:A czy ktoś tutaj z komentujących przeczytał dokładnie załżenia ACTA? Bo wypowiada się wiele osób.
To jest tak mętne, że wydaje mi się, że ten co podpisał to porozumienie, tak do końca nie wie, co podpisał, a Ci co protestują też tak do końca nie wiedzą przeciw czemu protestują.
w końcu głos rozsądku ;)
a tu drugi >>
http://www.youtube.com/watch?v=XHpFD4vh ... re=related
http://www.youtube.com/user/BrzydkiBurak?feature=watch
Ostatnio zmieniony 2012-01-26, 23:44 przez furious tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
bla bla bla...

dzidek76

ACTA

Post autor: dzidek76 »

Ja przeczytałem. Niezła kupa z tego będzie, następne narzędzie w rękach korporacji. Ostatnio weszła również niezła ustawa o instytucjach kultury, która jest niebezpiecznym narzędziem w rękach dyrektorów w/w instytucji. Coraz częściej przekonuję się, że demokracja to fikcjia……
Kończę bo zaraz wejdę na anarchistyczną i antyglobalistyczną nutę :mrgreen:
A co do prawników to jest skandal, żeby ludzie tworzący prawo tworzyli je tak aby normalny człowiek nie był w stanie sobie sam poradzić. Z jednej strony nieznajomość prawa nie usprawiedliwia jego nieprzestrzegania a z drugiej język polski i język prawniczy to dwie różne rzeczy- znowu kto nas rżnie na kasie :evil:
Ostatnio zmieniony 2012-01-27, 01:04 przez dzidek76, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pigul71
Kontakt:

Post autor: Pigul71 »

Rolnik sieje pszenice z własnych nasion. Ale obok są uprawy pszenicy z patentowanymi genami. Wiatr przenosi pyłek i rolnik zaczyna bez wiedzy zasiewać rośliny z firmowymi genami. Korporacja pobiera próbki i chłop traci ziemie za naruszenie cudzej własności intelektualnej…
Ta ustawa ma "wznioślejsze" cele niż tylko te, o których się mówi.
Pzd
P.

jabol

Pigul71 pisze: Ta ustawa ma "wznioślejsze" cele niż tylko te, o których się mówi.
Pzd
P.
ano ..proponuje poczytać zapomnainego: Nietschego. w sumie prosta "symbioza":

- rasa "panów=liebrałów"
- podrasa pozostałego "barachło"

Awatar użytkownika
wojtekr

Jabol, chyba tu trochę przesadziłeś. Czy "liberał" ma u Ciebie znaczenie negatywne?
Nie wszyscy, którzy się za liberałów podają nimi są, a raczej niewielu z nich jest - jeżeli oczywiście myślimy o tej samej grupie ludzi.

jabol

wojtekr pisze: jeżeli oczywiście myślimy o tej samej grupie ludzi.
wedle jednej z definicji liberał to osoba która wyznaje zasadę:

BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ

tyle że zazwyczaj zapomina sie dodać: nam liberałom

btw..zaczynamu schodzić na tematy mocno polityczne :-> i zastanawiam się czy admini to przełkną :mrgreen:

Awatar użytkownika
wojtekr

jabol pisze:wedle jednej z definicji liberał to osoba która wyznaje zasadę:

BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ
No Ci to akurat okazali się liberałami nie być po wyborach :-). Podnoszenie podatków, ograniczanie wolności to droga w przeciwnym kierunku od liberalizmu.
jabol pisze:zastanawiam się czy admini to przełkną
mam nadzieję, że okażą się na tyle liberalni, że przełkną. W końcu dyskusja jest w dziale "Inne/Porozmawiajmy" :-)
Choć z drugiej strony.... po co się nakręcać...

rekrut81

Post autor: rekrut81 »

Ja za bardzo nie wczytywałem się w to ACTA,ale widząc jak działa prawo w naszym państwie to i to porozumienie nie bedzie funkcjonowało.Natomiast premier to cwana bestia.Zgodził się na podpisanie porozumienia,żeby podlizać się zagranicy,ale zostawił sobie 'furtkę'.Na wszelki wypadek gdyby społeczeństwo nie dało za wygraną.Najpierw mówił ,że nie widzi żadnych przeciwwskazań,aby podpisać.A teraz widząc zachowanie społeczeństwa zaczyna odwracać kota ogonem,że jego doradcy muszą przeanalizować szczegółowo to porozumienie.To widzę,że teraz jest w modzie najpierw podpisać,a potem dopiero czytać co się podpisało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”